ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Μάχη» για τη ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός - Πάνω από 400 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

«Μάχη» για τη ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός - Πάνω από 400 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Ρέντη: Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα - Όλο το «Μελίνα Μερκούρη» προσήγαγε η ΕΛ.ΑΣ.!

Την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο 31χρονος αστυνομικός υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και χρειάστηκε 10λέπτη προσπάθεια από την πλευρά των γιατρών για να καταφέρουν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο άτυχος αστυνομικός νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν εφημέρευε ωστόσο δέχτηκε τον 31χρονο, ο οποίος έφτασε αναίσθητος στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν:

Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για τον 31χρονο αστυνομικό καθώς το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου θα τον παρακολουθεί προκειμένου να δει την εξέλιξη της υγείας του και την ανταπόκριση του οργανισμού του τόσο στον τραυματισμό όσο και στο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, όμως άνοιξε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.

Βίντεο ντοκουμέντο από τα άγρια επεισόδια - Αστυνομικός λαμπάδιασε από μολότοφ

Από τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης (07/12) έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» νέα ντοκουμέντα έρχονται στη δημοσιότητα.

Περίπου 150 οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν στο σημείο για τη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού.

Η ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο video, στο οποίο φαίνεται αστυνομικός να αρπάζει φωτιά μετά από ρίψη βόμβας μολότοφ.

Δείτε το video:

Μπαράζ προσαγωγών

Παράλληλα, σε μαζικές προσαγωγές οπαδών που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυνομικός προχώρησε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 424 άτομα, που έχουν μεταφερθεί στο Μεταγωγών, στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.

Μάλιστα, χρειάστηκαν 16 κλούβες για την μεταφορά του κόσμου ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. επετράπη σε γυναίκες και παιδιά να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Οικονόμου: «Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη»

«Η επίθεση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, εξερχόμενος από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό το οποίο ανέλαβε αμέσως τον αστυνομικό παρά το γεγονός πως το νοσοκομείο δεν είχε εφημερία.

Σχετικά με τα επεισόδια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως ήταν δολοφονική επίθεση η οποία όπως είπε «δεν θα μείνει ατιμώρητη» καθώς «η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν».

Ακολουθεί αναλυτικά, η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου:

«Αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση.

Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία.

Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν. Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου, παρά το γεγονός πως δεν εφημέρευαν, έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό».

Αντιπρόεδρος Ένωσης για τραυματισμό αστυνομικού: Κάποια στιγμή θα γινόταν, το περιμέναμε

«Ένας εργαζόμενος ο οποίος πήγε να κάνει τη δουλειά του δέχθηκε μια δολοφονική, εγκληματική επίθεση με ευθεία βολή από μία ναυτική φωτοβολίδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας, μιλώντας στην ΕΡΤ με τις ευχές να επανέλθει γρήγορα ο άτυχος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά χθες στα επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

«Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλεύονται συναθροίσεις σε αγωνιστικούς χώρους μόνο και μόνο για να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους απέναντι σε οτιδήποτε αυτοί και ο νοσηρός τους νους έχουν» τόνισε υπογραμμίζοντας τον μεγάλο αριθμό προσαγωγών ο οποίος έχει πραγματοποιηθεί από την ίδια στιγμή με την ελπίδα «να βρεθεί ο δράστης αυτής της εγκληματικής ενέργειας».

«Κάποια στιγμή θα γινόταν. Το περιμέναμε πως θα γινόταν αυτό» υπογράμμισε ο κ. Ρήγας σημειώνοντας τη συνήθη τακτική αυτών που συμμετέχουν ή προκαλούν τα επεισόδια να πετούν φωτοβολίδες, μολότοφ και καδρόνια και τονίζοντας πως «το να ρίξεις ευθεία βολή δεν είναι χάριν εντυπωσιασμού είναι για να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή».

Επιπλέον, ευχαρίστησε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Κρατικού στη Νίκαια τονίζοντας πως ο χρόνος ήταν πολύτιμος για την υγεία του αστυνομικού, ενώ πρόσθεσε και τη ζωτικής σημασίας βοήθεια των συναδέλφων του αστυνομικού που τον βοήθησαν τη στιγμή της επίθεσης τονίζοντας πως με τις γνώσεις τους προσπάθησαν να περιορίσουν την έκταση της ζημιάς.

«Η Πολιτεία κωφεύει, δεν αναγνωρίζει το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο. Θεωρεί ότι είναι επικίνδυνο αλλά δεν θεσμοθετείται» σημείωσε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε πως «ο αστυνομικός φεύγει από το σπίτι του και υποψιάζεται πως θα γυρίσει καλά, μπορεί και να μην γυρίσει καλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Σχετικές ειδήσεις