ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Στα δικαστήρια ο 18χρονος που ομολόγησε την επίθεση στον αστυνομικό

Ρέντη: Στα δικαστήρια ο 18χρονος που ομολόγησε την επίθεση στον αστυνομικό
Χάρης Γκίκας/Newsbomb.gr

Ρέντη: Στον εισαγγελέα κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη ο 18χρονος

Στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη.

Εναντίον του συλληφθέντα που φέρεται να ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών,για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο,διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Δείτε την gallery:

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για άλλα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του αιματηρού τραυματισμού του αστυνομικού ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ο 18χρονος στην αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι τη τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων

Δικηγόρος 18χρονου: «Με ρωτάει συνέχεια για την υγεία του αστυνομικού»

Ο Απόστολος Λύτρας, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ και δήλωσε επίσης ότι 18χρονος τον ρωτάει για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που παραμένει κρίσιμη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα ο 18χρονος ισχυρίζεται ότι πέσανε προς το μέρος του αστυνομικού δύο φωτοβολίδες.

«Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια. Δεν έχει συλληφθεί ποτέ. Δεν έχει τιμωρηθεί, ούτε κατηγορηθεί ποτέ. Και δεν είναι και οργανωμένος οπαδός, όπως ακούστηκε» δήλωσε ο κ. Λύτρας.

«Ανέφερε ότι ότι ήταν μέσα στο γήπεδο και ότι κάποια στιγμή κάποια άτομα βγήκανε εκτός του γηπέδου. Μέσα σε αυτά και ο 18χρονος και προφανώς δεν ξεκίνησε από το σπίτι του παίρνοντας φωτοβολίδα. Εκεί πέρα κάποιος του την έδωσε που προφανώς είχε τέτοια πράγματα μαζί του», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή ο αστυνομικός χαροπαλεύει και το μυαλό όλων μας και της οικογένειας του 18χρονου είναι στην υγεία του αστυνομικού, να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η υγεία του. Αυτό προέχει και αυτό ενδιαφέρει», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν για την οπαδική βία

Έπειτα από έντονες διεργασίες στην κυβέρνηση και επαφές ακόμη και με την UEFA, το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας στα γήπεδα, μετά και τη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Μετά την επίθεση των χούλιγκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, συγκλήθηκε εκτάκτως σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών του αλλά και της ΕΥΠ, για την οπαδική βία με το μήνυμα να είναι ένα: Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι επιθέσεις μέσα και έξω από τα γήπεδα.

«Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή, μέσα από τα social media, λίγη ώρα πριν από τη σύλληψη του 18χρονου που ομολόγησε ότι πέταξε ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ποια μέτρα προωθεί η κυβέρνηση

Οι παρεμβάσεις που συζητήθηκαν το Σάββατο στη σύσκεψη θα κινούνται σε δύο άξονες… Πρώτον σε επιπλέον πρόνοιες για αυτές τις εγκληματικές πράξεις στον Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται υπό διαβούλευση και δεύτερον παρεμβάσεις σε σχέση με τις ίδιες τις ΠΑΕ και τους αγώνες όλων των εθνικών πρωταθλημάτων.

Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν μέτρα για διακοπή όλων των αγώνων μέχρι να παρθούν μέτρα και από τις ομάδες για να σταματήσει η οπαδική βία.

Ακόμη, έγιναν εισηγήσεις οι αγώνες να γίνονται χωρίς φιλάθλους, ακόμη και να «σφραγιστούν» οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών.

Το μέτρο που αποκλείστηκε, είναι το αίτημα των αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα. Μένει πάντως να δούμε τι τελικά θα ανακοινώσει ο Παύλος Μαρινάκης το μεσημέρι της Δευτέρας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχετικές ειδήσεις