ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Το τηλεφώνημα και η κατάθεση που πρόδωσαν τον 18χρονο - Πώς τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί

Ρέντη: Το τηλεφώνημα και η κατάθεση που πρόδωσαν τον 18χρονο - Πώς τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί

Ρέντη: Νέες πληροφορίες για το πως οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στη σύλληψη του 18χρονου

Μέσω δύο πηγών κατάφεραν οι αστυνομικοί να φτάσουν αρχικά στα ίχνη και στη συνέχεια στη σύλληψη του 18χρονου που συνελήφθη για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των οπαδικών επεισοδίων στου Ρέντη.

Η… φλυαρία του 18χρονου

Σύμφωνα πληροφορίες, όταν έγινε η αρχική προσαγωγή των νεαρών οπαδών στο Μεταγωγών φαίνεται πως υπήρξε μία αναστάτωση και κάποιοι έδειξαν πρόθυμοι να πουν στους αστυνομικούς τι είχαν πληροφορηθεί πως είχε συμβεί το τραγικό περιστατικό.

Ο 18χρονος συλληφθέντας φέρεται να εκμυστηρευόταν ότι ήταν αυτός που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό.

Την ίδια στιγμή το Ανθρωποκτονιών είχε στα χέρια του άλλη πληροφόρηση που θα βοηθούσε στις έρευνες για τον εντοπισμό του 18χρονου. Από τις πρώτες ώρες το Ανθρωποκτονιών δέχτηκε τηλεφώνημα από άτομα που ήταν γνωστοί του 18χρονου και ένας εξ αυτών είπε πως δέχτηκε τηλεφώνημα από εκείνον. Ένα τηλεφώνημα στο οποίο του εκμυστηρεύτηκε πως εκείνος ήταν που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό.

Κάπως έτσι, οι έρευνες των αστυνομικών συγκεντρώθηκαν γύρω από τον πρόσωπο του 18χρονου. Σημειώνεται ότι ο 18χρονος φέρεται να ανήκει σε ομάδα οπαδών στα δυτικά προάστια, αρκετά δραστήρια σε αντίστοιχα επεισόδια.

Πλέον οι Αρχές εξετάζουν ποιοι είναι οι καθοδηγητές των επεισοδίων και εστιάζουν στις κλήσεις όπου ζητήθηκαν από τους οπαδούς να βγουν έξω και τους δόθηκε τσάντα με πολλά αντικείμενα, όπως πέτρες και μολότοφ.

Μάλιστα οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι η κλήση έγινε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας αλλά αν γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου στους βασικούς υπόπτους για τη συμμετοχή, θα φανεί το περιεχόμενο και οι παραλήπτες.

Στα ίχνη του καθοδηγητή οι Αρχές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να εντοπιστούν οι καθοδηγητές των επεισοδίων. Ποιος ή ποιοι δηλαδή έδωσαν το «πράσινο φως» ώστε η συγκεκριμένη ομάδα των χούλιγκαν να μετακινηθεί αλλά και ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που τους έδωσαν το πολεμοφόδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Αρχές όπως φαίνεται έχουν καταλήξει την ταυτότητα του και έχουν συγκεντρώσει μαρτυρίες που δίνουν στοιχεία για το πρόσωπό του καθοδηγητή. Είναι πια στη διαδικασία να «δέσουν» τα στοιχεία και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τις επόμενες ημέρες.

«Τρέχουν» έρευνες για δεκάδες ακόμη

Την ίδια ώρα, πρόοδος φαίνεται να υπάρχει και στην έρευνα για τα 20-25 άτομα που πήραν μέρος στην επίθεση, καθώς συγκεντρώνονται στοιχεία για την δράση και την ταυτότητά τους. Μάλιστα όλα δείχνουν πως πλέον οι έρευνες έχουν μπει στην ευθεία για νέες συλλήψεις.

Νωρίτερα, ο 18χρονος που φέρεται να ομολόγησε ότι είναι αυτός που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στο Ρέντη, έφτασε στον ανακριτή το πρωί της Δευτέρας (11/12). Στον καθ’ ομολογία δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Διαβάστε επίσης:

Ρέντη: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι χούλιγκαν ρίχνουν τη φωτοβολίδα

Ρέντη - Λύτρας για 18χρονο: «Όπως βγήκαν 100 άτομα, βγήκε κι εκείνος, δεν είναι άμοιρος ευθυνών»

Ρέντη: Η απολογία του 18χρονου - «Αυτός μου έδωσε τη φωτοβολίδα, τα έχασα όταν τον πέτυχα»