ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι χούλιγκαν ρίχνουν τη φωτοβολίδα

Ρέντη: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι χούλιγκαν ρίχνουν τη φωτοβολίδα

Το Newsbomb.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης κατά των αστυνομικών δυνάμεων στου Ρέντη

Βίντεο ντοκουμέντο εξασφάλισε το Newsbomb.gr από τη στιγμή της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων στο Ρέντη, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι χούλιγκαν έχουν μόλις επιτεθεί στους αστυνομικούς και επιστρέφουν πίσω στο γήπεδο, προκειμένου να χαθούν στο πλήθος. Ανάμεσα τους και ο 18χρονος, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη και ομολόγησε πως ήταν αυτός που εκσφενδόνισε τη φωτοβολίδα που καρφώθηκε στον «μηρό» του νεαρού αστυνομικού, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Την Πέμπτη απολογείται ο 18χρονος

Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας, σημείωσε δε ότι «είναι έργο της αστυνομίας να πάει το θέμα των επεισοδίων πιο βαθιά και να δούμε ποιοι υποκινούν τα επεισόδια», ενώ αναφορικά με το ποιοι όπλισαν το χέρι του 18χρονου και για ποιο λόγο ξεφορτώθηκε το κινητό του και την κάρτα sim υπογράμμισε, «το κινητό του έχει κατασχεθεί και οι συνομιλίες μπορούν να βρεθούν. Ο λόγος που το πέταξε, όπως είπε, ήταν γιατί δεν ήθελε να έχει πλέον καμία σχέση με άλλους φιλάθλους. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών, ωστόσο μιλάμε για έναν νεαρό, ο οποίος δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια, δεν έχει προσαχθεί ποτέ, ούτε είναι οργανωμένος κάπου».

Να σημειώσουμε πως η εισαγγελία Πειραιά έχει ασκήσει στον 18χρονο ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα, ενώ διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Ο 18χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Σοκαρισμένη η μητέρα του 18χρονου: «Δεν ήταν τέτοιο παιδί»

Παράλληλα η μητέρα του 18χρονου που συνελήφθη και ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι είναι εκείνος που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό είναι σε σοκ.

«Δεν ήταν τέτοιο παιδί να κάνει αυτά τα πράγματα. Είμαι με το ένα πόδι έξω από το νοσοκομείο αυτή την στιγμή. Έχω μείνει ξερή κάτω στο κρεβάτι. Έχω χάσει και ένα παιδί και τραβάω τώρα τα πάνδεινα του Χριστού», ανέφερε στο MEGA η μητέρα του 18χρονου.

«Δεν θέλω να πάθει τίποτα, έχω χάσει παιδί σου λέω, έχω χάσει και ξέρω την μάνα τι τραβάει τώρα, αυτή η μάνα. Ήμουνα τόσο χάλια, τόσο τέζα στο κρεβάτι. Δεν ξέρω, δεν ξέρω τίποτα άλλο, δεν ξέρω», κατέληξε.

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ταυτοποιηθεί και ο τελευταίος δράστης

Νωρίτερα σήμερα η εκπρόσωπος Τύπο της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στον MEGA, ξεκαθάρισε πως οι έρευνες για τους δράστες δεν θα σταματήσουν μέχρι να ταυτοποιηθεί και ο τελευταίος.

Σήμερα εξάλλου, ο 18χρονος κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού, έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο νεαρός, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Πατέρας 18χρονου: «28χρονος που συνεργάζεται με γνωστό τράπερ έδωσε τον γιο μου στην ΕΛ.ΑΣ.»

Ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη για την επίθεση στον αστυνομικό έξω από το «Μελίνα Μερκούρη», τόνισε μιλώντας στον ALPHA πως ο άνθρωπος που έδωσε το όνομα του γιου του στην Αστυνομία.

«Είναι ένας 28χρονος ο οποίος συνεργάζεται με γνωστό τράπερ και έδωσε τον γιο μου στην Αστυνομία. Ο γιος μου ντρέπεται να με δει. Ένας 30χρονος με μούσι του έδωσε τη φωτοβολίδα. Δεν έχει ξαναπιάσει τίποτα τέτοιο στα χέρια του», ανέφερε ο πατέρας του 18χρονου σε κατάσταση σοκ.

Σχετικές ειδήσεις