ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Ο Νορβηγός έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς του», λέει ο δικηγόρος

Θεσσαλονίκη: «Ο Νορβηγός έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς του», λέει ο δικηγόρος
Eurokinissi

Θεσσαλονίκη: Το βεβαρυμένο ψυχιατρικά ιστορικό του 44χρονου Νορβηγού αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως υπερασπιστική γραμμή του δράστη ο συνήγορος υπεράσπισής του Θεόδωρος Καραγιάννης.

Το κατώφλι του 4ου τακτικού ανακριτή πέρασε το πρωί του Σαββάτου ο 44χρονος Νορβηγού ο οποίος με ένα μαχαίρι παλάμης σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε τον κουμπάρο του σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως υπερασπιστική γραμμή του δράστη ο συνήγορος υπεράσπισής του Θεόδωρος Καραγιάννης. Ο ίδιος επίσης ανέφερε πως σημαντική μάρτυρας ζήτησε αναίρεση της κατάθεσής της, καθώς όπως είπε δεν καταγράφηκαν σωστά τα λεγόμενά της.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως αναμένει μαρτυρίες από τη Νορβηγία, πως ο 44χρονος Νορβηγός είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς του.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 44χρονος Νορβηγός βαρύνεται – σε βαθμό κακουργήματος – με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα (η δεύτερη για τον τραυματισμό του κουμπάρου και επιστήθιου φίλου του θανόντος), ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και αφορούν το μαχαίρι παλάμης, με το οποίο τέλεσε το έγκλημα.

Ο 44χρονος ανέφερε ότι το μαχαίρι παλάμης το κουβαλούσε πάνω του για αυτοάμυνα. Όσον αφορά στην ψυχική του κατάσταση, ακόμα είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί αυτή καθώς δεν υπάρχουν έγγραφα που να το αποδεικνύουν, αλλά μόνο ότι έχει λεχθεί προφορικά.

Η υπερασπιστική γραμμή του 44χρονου Νορβηγού βρίσκεται σε αναμονή ώστε να παραλάβει να συγκεκριμένα έγγραφα από τον αδελφό του δράστη που ζει στην Ελβετία. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκλειστικά μέσω της Νορβηγίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνήγορος του κατηγορούμενου θα κάνει αίτηση ώστε ο 44χρονος να περάσει έλεγχο από ψυχίατρο.