ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό» λέει ο Νορβηγός - Αύριο απολογείται στον ανακριτή

Θεσσαλονίκη: «Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό» λέει ο Νορβηγός - Αύριο απολογείται στον ανακριτή
INTIME

Ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη πήρε προθεσμία και απολογείται αύριο

Σοκ έχει προκαλέσει το έγκλημα σε γνωστό μπαρ στη Θεσσαλονίκης, όπου 44χρονος Νορβηγός μαχαίρωσε θανάσιμα 32χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε φίλο του θύματος.

Ο δράστης με αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγήθηκε στα δικαστήρια όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία. Έξω από το δικαστικό μέγαρο, ο 44χρονος δέχθηκε επίθεση από έναν οργισμένο άνδρα που ζητάει δικαιοσύνη για το άγριο φονικό.

«Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό»

Ο Νορβηγός, ισχυρίζεται πως όλα έγιναν επειδή του επιτέθηκε ο αστυνομικός, ενώ λέει ότι δεν ήθελε να σκοτώσει, παρά μόνο να προστατεύσει τον εαυτό του.

Μιλώντας στο MEGA, ο δράστης είπε: «Είμαι περίπου 9 χρόνια στην Ελλάδα. Με το θύμα και τον φίλο του μιλούσαμε φιλικά εκείνη την ώρα μέσα στο μπαρ και τα λέγαμε. Δεν κατάλαβα πώς ξεκίνησε ο καυγάς. Εγώ δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό. Είχα ήδη πιεί. Δεχόμουν και εγώ χτυπήματα από τους δύο άντρες. Δεν κατάλαβα τι έκανα και πώς το έκανα όλο αυτό. Τώρα πλέον που έμαθα ότι ο άνθρωπος κατέληξε έχω σοκαριστεί. Δεν μπορώ να το πιστέψω όλο αυτό που έγινε».

Ο δικηγόρος του 44χρονου Θοδωρής Καραγιάννης δήλωσε «Η βασική θέση του εντολέα μας είναι ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και μάλιστα ενημερώθηκε χθες 6:30 η ώρα από εμένα για την κατάληξη που είχε το θύμα».

Ακόμα και όταν βρισκόταν στο κρατητήριο μετά τη δολοφονία του αστυνομικού ο Νορβηγός ήταν μεθυσμένος. Ρωτούσε να μάθει από τους αστυνομικούς για ποιο λόγο ήταν στο τμήμα. Δεν είχε καταλάβει πως ο 32χρονος αστυνομικός είχε ξεψυχήσει.

«Αυτό που εμείς θα αναδείξουμε στην πορεία των ετών, είναι πρώτον οι πραγματικές αντικειμενικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν τα συμβάντα, δεύτερον σε τι κατάσταση ήταν από πλευρά κατανάλωσης αλκοόλ το σύνολο των συμμετεχόντων, τρίτον η ψυχική υγεία του δράστη».

Το φονικό όπλο

Ο 44χρονος Νορβηγός τραυμάτισε τον άτυχο αστυνομικό θανάσιμα στον λαιμό με μαχαίρι παλάμης.

Ήταν 4 τα ξημερώματα όταν ο 44χρονος άρχισε να διαπληκτίζεται με τον κουμπάρο του αστυνομικού μέσα στο μπαρ, ενώ σύμφωνα με μάρτυρες, ο δράστης είχε ήδη πιει αρκετά. Ο άτυχος αστυνομικός μπήκε στη μέση, όμως η προσπάθειά του να σώσει τον κουμπάρο του αποδείχθηκε μοιραία.

«Ρητά ισχυρίζεται ότι ήταν μία συμπλοκή στην οποία εκείνη τη στιγμή που επιτέθηκε δεχόταν γροθιές».

Σύμφωνα με γείτονες ο Νορβηγός ήταν γνωστός από προβλήματα που είχε δημιουργήσει παλαιότερα στα Λαδάδικα. «Τον ήξερα ένας μαλλιάς δημιουργούσε προβλήματα τον είχε δείρει ο φίλος του, έπινε».

Ο 44χρονος κατηγορούμενος έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί αύριο, την ίδια ακριβώς στιγμή που η οικογένεια του 32χρονου θα αποχαιρετά τον δικό της άνθρωπο για τελευταία φορά.

«Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη»

Μιλώντας στο MEGA ο, δικηγόρος του 44χρονου, εστίασε σε τρία ζητήματα: την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο δράστης, την ψυχική του υγεία και την πραγματική αποτύπωση του περιστατικού και της συμπλοκής.

«Επειδή υπάρχει και προηγούμενο από τις νορβηγικές Αρχές, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Στην Ελλάδα δεν έχει ποινικό παρελθόν, μου είπε πως στη Νορβηγία δεν έχει καταδικαστική απόφαση», είπε ο δικηγόρος του 44χρονου.