ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδύνη στην κηδεία του 32χρονου αστυνομικό που δολοφονήθηκε - «Γιατί παλικάρι μου»

Θεσσαλονίκη: Οδύνη στην κηδεία του 32χρονου αστυνομικό που δολοφονήθηκε - «Γιατί παλικάρι μου»

Θεσσαλονίκη: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε σε μπυραρία

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης, το πρωί του Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 12:00 μ.μ. που τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία για τον 32χρονο αστυνομικό Θεοχάρη Καλαθά ο οποίος δολοφονήθηκε από τον 44χρονο Νορβηγό τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/12) στη Θεσσαλονίκη.

Η σορός του άτυχου αστυνομικού έφτασε περίπου στις 10: 00 π.μ. στον Ιερό Ναό, έξω από τον οποίο βρίσκεται Άγημα της Αστυνομίας αλλά και η μπάντα του Σώματος, προκειμένου να αποδώσουν τιμές.

Ανάμεσα στον κόσμο που έφτασε, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί αλλά και πάρα πολλοί συνάδελφοι αστυνομικοί του αδικοχαμένου. Τραγική φιγούρα η μητέρα του αστυνομικού, η οποία κρατάει τη φωτογραφία του γιου της στα χέρια και φωνάζει «γιατί παλικάρι μου, γιατί».

Την ίδια ώρα (σ.σ. 12:00 μ.μ.), απολογείται στον 4ο τακτικό ανακριτή ο 44χρονος Νορβηγός, ενώ να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Επιπλέον, τα κακουργήματα αφορούν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, ενώ τα πλημμελήματα αφορούν την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και πιο συγκεκριμένα το μαχαίρι παλάμης, με το οποίο μαχαίρωσε τον 32χρονο και τον κουμπάρο του.

Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος

Στην απολογία του, ο 44χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε πως «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν. Από εσάς πληροφορήθηκα για την τραγική κατάληξη του επεισοδίου. Βρισκόμουν κι εγώ σε μία διαμάχη εκείνη τη στιγμή. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έγινε, έπρεπε να παίρνω φάρμακα και είχα καταναλώσει αλκοόλ».

Η ΕΡΤ, επικαλούμενη τις νορβηγικές αρχές, αναφέρει πως ο 44χρονος, ο οποίος διαμένει στη χώρα μας τα τελευταία 9 χρόνια, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βίαιο έγκλημα.

Στη δικογραφία, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι μαρτυρίες μεταφέρουν πώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο στο μπαρ και αναφέρουν ότι η αιτία του καυγά ήταν το αν πιο ασφαλής χώρα είναι η Ελλάδα ή η Νορβηγία.

«Κάποια στιγμή άκουσα τα άτομα από την παρέα του αστυνομικού να λένε ότι έχει μαχαίρι. Μέχρι να βγω από το μπαρ είδα δύο να συμπλέκονται μαζί του και άκουσα τον νεαρό να φωνάζει "με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε”. Τον ρώτησα "τι έκανες" και μου είπε στα αγγλικά "φεύγω". Τότε είδα και τον δεύτερο νεαρό τραυματισμένο», δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας.

Σχετικές ειδήσεις