ΕΛΛΑΔΑ

Μενδώνη: Την Παρασκευή θα δοθεί στο κοινό το ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας

Μενδώνη: Την Παρασκευή θα δοθεί στο κοινό το ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το άνοιγμα του ανακτόρου του Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας για το κοινό - Τι ανέφερε σε δηλώσεις της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου στις Αίγες αναμένεται να δοθεί στο κοινό το ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Το ανάκτορο έχει τεράστια ιστορική και αρχαιολογική αξία ταυτόχρονα με το μουσείο που εγκαινιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο αλλά και με την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου στις Αίγες αναμένεται να δημιουργηθεί για την Μακεδονία ένας ισχυρός πολιτιστικός πόλος αλλά και ένας μείζονας αναπτυξιακός πόρος για την ευρύτερη περιοχή.

Η υπουργός Πολιτισμού σημείωσε παράλληλα ότι ο πολιτιστικός τουρισμός είναι πάντα προσοδοφόρος και βοηθά να αναπτύσσονται οι τοπικές οικονομίες ενώ εξήγησε ότι «μέχρι το 2007 οπότε ξεκίνησε δειλά η αναστήλωση, δεν φαινόταν τίποτα, το ανάκτορο είχε διάσπαρτα μέλη, στην πραγματικότητα ήταν επίπεδο και ξαφνικά παρουσιάζεται αναστηλωμένο».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ανάκτορο φτάνει τα 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο τα 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Καταλήγοντας, η κ. Μενδώνη έκανε αναφορά και για τους δεσμώτες του Φαλήρου που ανακαλύφθηκαν σημειώνοντας ότι θα είναι επισκέψιμοι στο τέλος του 2025.

Διαβάστε επίσης:

Hellenic Train: Καθυστερήσεις στα δρομολόγια για αεροδρόμιο - Η έκτακτη ανακοίνωση

Θεσσαλονίκη: Πυγμάχος πήγε στα μπουζούκια και φεύγοντας ξυλοκόπησε υπάλληλο των δικαστηρίων

Σοκαριστικά στοιχεία για το λάδι: 1.000 ευρώ κάνουν 100 κιλά – Δυσοίωνα τα μηνύματα