ΕΛΛΑΔΑ

Σκύλος επιτέθηκε σε ηλικιωμένο στην Πάτρα: «Αν ήταν ένα παιδάκι, μια γυναίκα τι θα γινόταν;»

Σκύλος επιτέθηκε σε ηλικιωμένο στην Πάτρα: «Αν ήταν ένα παιδάκι, μια γυναίκα τι θα γινόταν;»

Ένας 76χρονος στην Πάτρα δέχθηκε επίθεση από σκύλο και διακομίστηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο - Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη

Επίθεση από σκύλο δέχθηκε το πρωί της Πρωτοχρονιάς ένας 76χρονος στην Πάτρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια, τα χέρια και να ακτωτηριστεί τμήμα από το δάχτυλό του. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου συνελήφθη.

Ο 76χρονος γλίτωσε τα χειρότερα όταν αιμόφυρτος κατάφερε να βγει στον κεντρικό δρόμο και να σταματήσει το πρώτο αυτοκίνητο που συνάντησε.

Όπως περιέγραψε το θύμα μιλώντας στο MEGA, συνάντησε τους ιδιοκτήτες του σκυλιού και εκείνοι τον παρακάλεσαν να μην πάει στην αστυνομία ενώ όπως φαίνεται γνώριζαν καλά ότι το ζώο είναι επιθετικό.

«Δεν το έβαλα στα πόδια γιατί δεν θα γλύτωνα. Πάλεψα μαζί του 1-2 λεπτά. Μου έκανε το δάχτυλο αυτό, μου το ακρωτηρίασε. Έχω δαγκωνιές και στο αριστερό χέρι και στα δύο πόδια», είπε αρχικά ο 76χρονος.

«Εγώ τη διαδρομή αυτή την κάνω περίπου 15 χρόνια κάθε πρωί. 7 με 7 παρά τέταρτο (το πρωί) ανήμερα την Πρωτοχρονιά, όπως πήγαινα τη διαδρομή αυτή, πετάγεται από μια αυλή ένα σκυλί. Η αυλή δεν είχε κάγκελα, τίποτα, ήταν ελεύθερη»., πρόσθεσε.

«Κατάφερα και πήγα γύρω στα 200 μέτρα που είναι μια κεντρική οδός. Ήταν σταματημένο ένα αυτοκίνητο, ένας νεαρός. Του λέω το και το. Πράγματι, άνοιξε την πόρτα ο άνθρωπος γιατί αιμορραγούσα και με έφερε στο νοσοκομείο», αποκάλυψε για το πώς κατάφερε να γλιτώσει.

«Πατέρα, σφάχτο»

Όπως ανέφερε ο 76χρονος στο Mega, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο έφτασε στο σπίτι όπου έγινε η επίθεση και συνάντησε τους ιδιοκτήτες του σκύλου.

«Εγώ μετά το νοσοκομείο γύρω στις 9 η ώρα, πέρασα από εκεί με το αυτοκίνητό μου. Βγαίνει ένας ηλικιωμένος κύριος και εκεί που κουβέντιαζα, εμφανίζεται και ένας νεαρός καμιά 40 – 45 χρονών. Του λέω το συμβάν και γυρίζει και λέει στον πατέρα του. «Πατέρα, σφάχτο». Αυτό σημαίνει ότι ήξεραν ότι το σκυλί είναι επιθετικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηλικιωμένος.

«Αρχίσανε τα «μην πας στην αστυνομία, έλα να τα βρούμε, να πιούμε καφέ». Του λέω «να βρούμε τι;». Αν δεν ήμουν εγώ, ή αν έπεφτα κάτω εγώ ή αν ήταν ένα παιδάκι, μια γυναίκα τι θα γινόταν; Θα ζούσε τώρα;», είπε φανερά εκνευρισμένος για τον τρόπο αντιμετώπισης των ιδιοκτητών.