ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Νέο μπουρίνι στο Ρίο - Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν την περιοχή (vid)

Πάτρα: Νέο μπουρίνι στο Ρίο - Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν την περιοχή (vid)

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν το πρωί της Κυριακής (7/1) στην παραλιακή ζώνη του Ρίου όπου ο παραλιακός δρόμος έχει πλημμυρίσει τοπικά από τα υψηλά κύματα. Το φαινόμενο είναι συχνό σε περιόδους κακοκαιρίας και οι κάτοικοι ζητούν να γίνουν έργα και παρεμβάσεις.

Τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν χθες το βράδι με το πρώτο μπουρίνι που χτύπησε την περιοχή της Πάτρας, με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ρεύματος στο κέντρο της πόλης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών από ανελκυστήρες πολυκατοικιών. Καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων τόσο στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, όσο και σε κεντρικές περιοχές της Πάτρας.

Στο Ρίο, κλειστή παραμένει η πορθμιακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων. Η κυκλοφορία μέσω της γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης γίνεται κανονικά.

Λόγω της αναγγελίας για δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η Ολυμπία Οδός έχει προχωρήσει σε αμφιδρόμηση του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα, στο ύψος του κόμβου Καλαβρύτων, μέχρι τα διόδια του Ελαιώνα Αιγίου. Στην περιοχή προκαλούνται συχνά πλυμμηρικά φαινόμενα και, λόγω του ότι η περιοχή κάηκε πριν 2 χρόνια, δεν υπάρχει βλάστηση να συκγρατήσει τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Οι αρχές στην Δυτική Ελλάδα παραμένουν σε επιφυλακή.