ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός ήρωας σώζει ένα μικρό αγόρι από πνιγμό - Έμεινε ένα κομμάτι κέικ στον λαιμό

Αστυνομικός ήρωας σώζει ένα μικρό αγόρι από πνιγμό - Έμεινε ένα κομμάτι κέικ στον λαιμό

Αστυνομικός έσωσε παιδάκι από βέβαιο πνιγμό χάρις τη σωτήρια παρέμβασή του και με λαβή Χάιμλιχ

Ένας αστυνομικός έγινε ο ήρωας ενός μικρού ποδοσφαιριστή από την Αλεξανδρούπολη, αφού κατάφερε χάρις τις πρώτες βοήθειες να του σώσει τη ζωή.

Το μικρό αγόρι κατάπιε κέικ κατά τη διάρκεια του πρωινού με αποτέλεσμα να σφηνωθεί ένα κομμάτι στον λαιμό του. Η μητέρα του μην μπορώντας να βοηθήσει έβαλε τις φωνές για να τη βοηθήσει κάποιος.

Τότε ο αστυνομικός Θεοχάρης Μητσιάκος που ήταν μαζί με τον γιο του, ο οποίος παίζει ποδόσφαιρο στην ίδια ακαδημία, πετάχτηκε και με λαβή Χάιμλιχ, μπόρεσε να αφαιρέσει το κομμάτι κέικ που είχε σφηνωθεί στον λαιμό του παιδιού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», τις προσπάθειές του, ενίσχυσε και βοήθησε ο προπονητής των «κυανόλευκων» Κώστας Ξύτσας. Οι δυο τους κατάφεραν έτσι να απελευθερώσουν το παιδί από το κομμάτι του φαγητού και ο νεαρός να πάρει ανάσα. Αμέσως μετά διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου παραμένει εκτός κινδύνου, μέχρι και σήμερα.

Γονείς και η Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης γνωστοποίησαν το περιστατικό στη διοργανώτρια αρχή τουρνουά, που βράβευσε τους δύο για τη σωτήρια παρέμβαση που έκαναν στο παιδί, που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες.