ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Ο Δήμαρχος ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ζάκυνθος: Ο Δήμαρχος ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
imerazante.gr

Ολική διακοπή ύδρευσης διατάχθηκε στη Ζάκυνθο, λόγω εισροής πετρελαίου σε αγωγό.

Από το πρωί της Παρασκευής (12/01), το σύνολο της πόλης της Ζακύνθου (από τη Μπόχαλη έως το ποτάμι), έχει μείνει χωρίς νερό, εξαιτίας εισροής πετρελαίου στο δίκτυο.

Με την κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους κατοίκους του νησιού, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, τόνισε ότι «εχθές, Κυριακή, ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία για να κηρηχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό το θέμα προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στον δρόμο και το πετρέλαιο πήρε τη διαδρομή του νερού της βροχής, τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ. Όλο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα, έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια», υπογράμμισε.

«Στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε και εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα, καθώς το πλαστικό τραβά τη μυρωδιά του πετρελαίου», προσέθεσε ο κ. Στασινόπουλος.

Σχετικά με τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, σημείωσε πως «έχουμε ελέγξει όλα τα σχολεία, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών».

Σχετικές ειδήσεις