ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Νέα κατάθεση δίνει ο κρεοπώλης για την εξαφάνιση του Μπάμπη και το δεύτερο στίγμα κινητού

Μεσολόγγι: Νέα κατάθεση δίνει ο κρεοπώλης για την εξαφάνιση του Μπάμπη και το δεύτερο στίγμα κινητού

Μεσολόγγι: Νέα κατάθεση δίνει στην Αστυνομία ο κρεοπώλης έπειτα από τα νέα στοιχεία που συγκέντρωσαν από τις έρευνες οι αστυνομικοί

Νέα κατάθεση δίνει στις αστυνομικές Αρχές ο 50χρονος κρεοπώλης που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι με τον οποίο είχαν οικονομικές διαφορές προκειμένου να απαντήσει σε νέα ερωτήματα που προκύπτουν έπειτα από τη συγκέντρωση νέων στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος κρεοπώλης κλήθηκε τρίτη φορά σε συμπληρωματική κατάθεση προκειμένου να απαντήσει σε νέα ερωτήματα που προέκυψαν και τα οποία πιθανόν έχουν να κάνουν τόσο με το στίγμα των κινητών τηλεφώνων που είχαν βρεθεί στο σημείο αυτή τη μία ώρα που υπήρχε κενό το μοιραίο βράδυ όσο και με τη μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια του Μπάμπη κατά αγνώστων.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega:

Ο δικηγόρος του 50χρονου κρεοπώλη, Ιάκωβος Μπαλτάς σε δηλώσεις που έκανε ξεκαθάρισε: «Ο εντολέας μου εκλήθη ως μάρτυρας για μία συμπληρωματική κατάθεση. Δεν πρόκειται για προσαγωγή».

Το μήνυμα του κρεοπώλη στον 36χρονο φίλο του

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται τόσο οι κλήσεις του κρεοπώλη στον 36χρονο φίλο του το βράδυ της εξαφάνισης όσο και τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει το βράδυ της εξαφάνισης του Μπάμπη.

Το γεγονός ότι ο 36χρονος έσβησε τις εν λόγω κλήσει και τα μηνύματα προβλημάτισαν τους Αστυνομικούς, οι οποίοι τον ρώτησαν τι συζήτησε με τον 50χρονο κρεοπώλη.

Ο 36χρονος ισχυρίστηκε λοιπό ότι ο κρεοπώλης του είπε: «Έχει εξαφανιστεί ο Μπάμπης και πάνε να με μπλέξουν. Θέλω να με βοηθήσεις να βρούμε που είναι».

Ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο διαγράφηκαν τα μηνύματα και οι κλήσεις παραμένει άγνωστός.

Μάλιστα, ενώ έχει εντοπιστεί από τις Αρχές τηλεφώνημα του κρεοπώλη στον 36χρονο εκείνος λέει ότι δεν... θυμάται αν μίλησαν.

«Λένε ότι βρήκαν μια κλήση στις 10 το βράδυ αλλά εγώ δεν το θυμόμουν. Έχουν περάσει και μέρες. Τους είπα πάρτε το τηλεφωνό μου και ψάξτε», λέει ο 36χρονος στον Alpha.

Για το αν είχε επικοινώσει μέσα προηγουμένως στη μέρα μαζί του ο κρεοπώλης, είπε ότι μπορεί να μιλήσαν και ενδεχομένως να μη το θυμάται.

Όσο για το πού βρισκόταν ο ίδιος το βράδυ της εξαφάνισης είπε: «Ήμουν σε ένα καφέ από τις 6 το απόγευμα με την οικογένεια μου και φίλους μας. Μετά κατά τις 9:15 έφυγα, πήγα να πάρω ένα παιχνίδι από το περίοπτερο για τη μικρή και γύρισα σπίτι. Διέμεινα εκεί γιατί η γυναίκα μου δούλευε και έπρεπε να φυλάξω τη μικρή».

Τα πρόσωπα-κλειδιά στην εξαφάνιση του Μπάμπη

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρόσωπα «κλειδιά» μαζί με τον αγνοούμενο Μπάμπη είναι πέντε. Ο 50χρονος κρεοπώλης, ο 36χρονος φίλος του που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία και η σύζυγός του, μαζί με έναν 35χρονο άντρα, που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου.

Τα παραπάνω πρόσωπα έχουν δεχθεί ερωτήσεις για τη δραματική υπόθεση, με τους αστυνομικούς να αξιολογούν τις απαντήσεις, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους.

Μια σειρά από βασικά ερωτήματα όμως παραμένουν αναπάντητα και η αγωνία για τον αγνοούμενο βρίσκεται σταθερά στο κόκκινο. Ο 50χρονος κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό. Επικαλείται ένα κενό μνήμης 50 λεπτών και έχει διαπιστωθεί πως διέγραψε μια σειρά από μηνύματα και συνομιλίες, τη μέρα της εξαφάνισης.

Αν και είχε πει πως τον κάλεσε ο 31χρονος για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε ραντεβού για κυνήγι, διαπιστώθηκε πως συνέβη το αντίστροφο. Τηλεφώνησε εκείνος στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν. Κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Μετά την εξαφάνιση ο κρεοπώλης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του. Κάτι που δεν συνέβη, όπως έδειξαν μια σειρά από κάμερες ασφαλείας. Aν και αρχικά δεν είχε αναφέρει ότι μίλησε με φίλο του, πριν και μετά την εξαφάνιση, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το έκανε, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει πως δεν θυμάται όσα έγιναν και ειπώθηκαν στις συνομιλίες.

Όπως διαπιστώθηκε ο κρεοπώλης είχε μαζί το κινητό του τηλέφωνο αν και έλεγε το αντίθετο αρχικά, ενώ τη νύχτα της εξαφάνισης, επέστρεψε σπίτι του και έφυγε ξανά με προορισμό ένα ψιλικατζίδικο, για να αγοράσει χαρτί υγείας όπως κατέγραψαν οι κάμερες.

Μήνυση κατά αγνώστων από την μητέρα και τις αδελφές του Μπάμπη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη μητέρα και τις δύο αδερφές του 31χρονου αγνοούμενου, Κώστας Δημόπουλος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για εγκληματική ενέργεια, στην εισαγγελία πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση κατατέθηκε κατά παντός υπευθύνου και τυχόν συμμέτοχου για ανθρωποκτονία με δόλο, αλλά και κατά του 50χρονου κρεοπώλη για ψευδή κατάθεση κατά εξακολούθηση.

Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος για τον κρεοπώλη: «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που εμπαίζει τις Αρχές που ασχολούνται με την υπόθεση. Έχει υποπέσει σε αντιφάσεις που είναι ακατονόητες με αστείες δικαιολογίες σε διάφορα χρονικά διαστήματα».

Τι αποκαλύπτει στενός του φίλος του Μπάμπη: «Το μόνο άγχος του 31χρονου ήταν τα χρήματα»

Οι αρχές έχουν «ξεσκονίσει» την περιοχή. όπου φέρεται να εξαφανίστηκε ο 31χρονος με drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το MEGA επικοινώνησε με έναν φίλο του αγνοούμενου, με τον οποίο είχε μιλήσει λίγο πριν την εξαφάνισή του. Η επικοινωνία των δύο φίλων έγινε περίπου στις 6:30 το απόγευμα της ημέρας που χάθηκαν τα ίχνη του Μπάμπη, ο οποίος ανέφερε στον φίλο του ότι σκόπευε να πάει για κυνήγι με τον κρεοπώλη.

Όπως φέρεται να είπε μάλιστα, είχε σκοπό να ζητήσει από τον κρεοπώλη τα χρήματα που του είχε δανείσει.

«Απλά τον είχα καλέσει να έρθει για ψήσιμο και μου είχε πει ότι με είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε για κυνήγι με το συγκεκριμένο άτομο. Αυτό είχε γίνει 6.30 η ώρα είχε γίνει νωρίς. Ήρεμος ήτανε το μόνο του άγχος ήτανε αυτό με τα χρήματα δεν είχε κάποιο άλλο άγχος. Εγώ δεν κυνηγάω καν, δεν είμαι καν στην παρέα, εγώ είμαι παρέα του Μπάμπη ξεχωριστή από τους κυνηγούς. Δεν έχω σχέση εγώ με τα άτομα εκείνα».

«Τον άλλο τον κρεοπώλη δεν τον ξέρω καν, δηλαδή τον ξέρω φατσικά σαν να μη τον βρίσω τώρα τέλος πάντων ρεμάλι. Αυτό δεν έχω εγώ πάρε δώσε με αυτούς. Δεν είναι κρυφό αυτό το ξέρει όλο το Μεσολόγγι που λέει ο λόγος ότι του χρώσταγε χρήματα, τον πήγαινε από μέρα σε μέρα ότι θα του δώσει τα λεφτά».

«Τα χρήματα του τα είχε ζητήσει δύο φορές από ότι ξέρω. Εμένα δε μου το πολυέλεγε, γιατί την πρώτη φορά τον έκραξα. Δε μου είπε δεύτερη φορά. Δεύτερη φορά δηλαδή άργησε να μου το πει όταν του ξανάδωσε χρήματα, γιατί την πρώτη τον έκραξα του είπα δουλεύεις έξω μεροκάματο ταλαιπωρείσαι για να δίνεις έτσι τα χρήματα σου; Ξέρω ότι τα είχε δώσει δύο φορές. Δύο ή τρεις φορές. Τρείς έμαθα τώρα εγώ συγκεκριμένα.

«Όλοι τον ψάχνανε και αυτός ήταν χαλαρός που ήταν ο τελευταίος μαζί του. Η μητέρα του κοντεύει να πεθάνει από τη στεναχώρια της», είπε χαρακτηριστικά ο φίλος του Μπάμπη Κούτσικου.

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Αυτό ήταν το μεγάλο άγχος του Μπάμπη - Τι αποκαλύπτει στενός του φίλος

Μεσολόγγι: Τα πρόσωπα «κλειδιά» στην υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη

Μεσολόγγι: Το SMS που λέει ότι έλαβε ο 36χρονος από τον κρεοπώλη, το βράδυ της εξαφάνισης του Μπάμπη

Σχετικές ειδήσεις