ΕΛΛΑΔΑ

Σύμη: Διάσωση 23 μεταναστών από το Λιμενικό έπειτα από καταδίωξη ταχύπλοου

Σύμη: Διάσωση 23 μεταναστών από το Λιμενικό έπειτα από καταδίωξη ταχύπλοου
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία καταβάλλοντας 6.000 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα

Σε νέα διάσωση προσφύγων προέβη το βράδυ της Τρίτης το Λιμενικό ύστερα από καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους στη Σύμη.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα, τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, μετά από ενημέρωση από Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Χόνδρου στη Σύμη.

Στο σημείο απέπλευσε ακόμα ένα περιπολικό σκάφος προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση. Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως οι χειριστές του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκαν, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους και τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών χειριστών του.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε 23 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης. Κατά δήλωσή τους, οι πρόσφυγες είχαν ξεκινήσει από Ντάτσα Τουρκίας καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, ενώ αναγνώρισαν τους διακινητές.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.