ΕΛΛΑΔΑ

Βεβήλωση του ιερού ναού του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα: «Τι κοινωνία θα παραδώσουμε στα παιδιά μας»

Βεβήλωση του ιερού ναού του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα: «Τι κοινωνία θα παραδώσουμε στα παιδιά μας»

Χθες, στις 7 το βράδυ ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τύρναβου, Ιερώνυμος, μίλησε ενώπιον πλήθους πιστών σε εκδήλωση με τίτλο «Γιατί λέμε όχι στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών»

Με υβριστικά συνθήματα και στους τοίχους και τα σκαλοπάτια βρήκε το πρωινό φως της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, στη Λάρισα, λίγο πριν από την κυριακάτικη θεία λειτουργία, όπου διαβάστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Το βράδυ της ίδια ημέρας, ο μητροπολίτης Ιερώνυμος μίλησε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πιο συγκεκριμένα, χθες, στις 7 το βράδυ ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τύρναβου, Ιερώνυμος, μίλησε ενώπιον πλήθους πιστών σε εκδήλωση με τίτλο «Γιατί λέμε όχι στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών».

Παράλληλα, ο μητροπολίτης είχε δηλώσει για την βεβήλωση του ναού: «Ισχυρά και προοδευτικά επιχειρήματα… Ο Θεός να τους συγχωρέσει. Δεν φοβόμαστε». Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για το περιστατικό προχώρησε και ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, που έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του για την καταψήφιση του νομοσχεδίου: «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και εμείς γελούσαμε στις γειτονιές… Έτσι βρήκε το πρωινό φως τον Άγιο Αχίλλιο Λάρισης. Τι κοινωνία θα παραδώσουμε στα παιδιά μας…».

Σε κάθε περίπτωση, από την απαράδεκτη βεβήλωση του ναού, φαίνεται πως οι φανατικοί βάνδαλοι, δεν δέχονται καμία άλλη άποψη πέρα από τη δική τους, όντας ικανοί για όλα. Μάλιστα, ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομο, ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαο, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και η Εκκλησία της Κρήτης προειδοποιούν για τα χειρότερα.