ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Επεισόδια στο Αίγιο – Πιάστηκαν στα χέρια με αστυνομικούς

Αγρότες: Επεισόδια στο Αίγιο – Πιάστηκαν στα χέρια με αστυνομικούς
Tempo24.gr

Τεταμένο είναι το κλίμα στο μπλόκο του Αιγίου - Επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών 

Ένταση επικρατεί μεταξύ αστυνομίας και αγροτών της Αιγιάλειας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί για 6η μέρα στον Σελινούντα.

Ακολούθησε πορεία με πανό, με τους αγρότες να επιχειρούν να κλείσουν και την Ολυμπία Οδό, βρίσκοντας όμως στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις που θέλησαν να τους αποτρέψουν.

Οι αγρότες προχώρησαν στο κλείσιμο της οδού για περίπου 20 λεπτά.

Τεταμένη είναι η κατάσταση και στα μπλόκα στον Πλατύκαμπο, με αγρότες να έχουν ανάψει φωτιές στη μέση του αυτοκινητόδρομου Λάρισας – Βόλου.

Διαμαρτυρία των αγροτών καίγοντας ελαστικά και άχυρα

Αρχικά συμβολικοί αποκλεισμοί έγιναν σε Αλμυρό, Μάλγαρα, Αχαΐα, Θεσπρωτία και στο νέο μπλόκο στην Εθνική Οδό στην Αταλάντη. Στον Πλατύκαμπο, η αστυνομία έχει απαγορεύσει στους αγρότες να κάψουν μπάλες από άχυρο πάνω στην Εθνική. Μάλιστα, στο αίτημα αυτό των αγροτών, ο διευθυντής Λάρισας ήταν κατηγορηματικός: «Δεν το συζητάμε καν». Έτσι, τις έκαψαν στον παράδρομο της Οδού.

Στην Εγνατία Οδό μπήκαν οι αγρότες της Θεσπρωτίας – Ανοικτό το ενδεχόμενο για αποκλεισμό της

Στην αρχή της Εγνατίας Οδού, στο 1ο χιλιόμετρο έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παρέταξαν πριν λίγο οι αγρότες της Θεσπρωτίας τρακτέρ, φορτηγά και αγροτικά αυτοκίνητα.

Η αστυνομία τούς εμπόδισε να περάσουν, όμως παραβίασαν το μπλόκο και μπήκαν στην Εγνατία και στα δύο ρεύματα, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείσουν αργότερα τον αυτοκινητόδρομο και την έξοδο του λιμανιού.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν από τις 11:00 και διέσχισαν ολόκληρη την πόλη. Η μηχανοκίνητη πορεία, που διήρκησε περίπου μία ώρα, κατέληξε στο λιμάνι όπου παρατάχθηκαν όλα τα οχήματα στον δρόμο. Είναι κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και παραγωγοί του νομού Θεσπρωτίας, οι οποίοι ζητούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις από φυσικές ή άλλες καταστροφές.