ΝΕΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΕ ΒΟΙΩΤΙΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ

ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Εικόνες Γαλλίας στη Θεσσαλία, φωτιές και αποκλεισμοί της Εθνικής Οδού

Αγρότες: Εικόνες Γαλλίας στη Θεσσαλία, φωτιές και αποκλεισμοί της Εθνικής Οδού
onlarissa.gr

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες - Νέα μπλόκα σε Πλατύκαμπο, Στεφανοβίκειο και Βοιωτία – Φωτιές σε μπάλες από άχυρο και παλέτες - «Η κυβέρνηση κλείνει τους δρόμους και όχι εμείς», λέει στο Newsbomb.gr ο Κώστας Τζέλλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας

Τεταμένη είναι η κατάσταση στα μπλόκα στον Πλατύκαμπο, με αγρότες να έχουν ανάψει φωτιές στη μέση του αυτοκινητόδρομου Λάρισας – Βόλου.

Αρχικά συμβολικοί αποκλεισμοί έγιναν σε Αλμυρό, Μάλγαρα, Αχαΐα, Θεσπρωτία και στο νέο μπλόκο στην Εθνική Οδό στην Αταλάντη. Στον Πλατύκαμπο, η αστυνομία έχει απαγορεύσει στους αγρότες να κάψουν μπάλες από άχυρο πάνω στην Εθνική. Μάλιστα, στο αίτημα αυτό των αγροτών, ο διευθυντής Λάρισας ήταν κατηγορηματικός: «Δεν το συζητάμε καν». Έτσι, τις έκαψαν στον παράδρομο της Οδού.

Για τα επόμενα βήματα των αγροτών μίλησε στο Newsbomb.gr ο Κώστας Τζέλλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Δυναμώνουμε. Σήμερα ανεβήκαμε στην Ε65 και με τρακτέρ, στείλαμε τα αιτήματά μας στον πρωθυπουργό και αναμένουμε να δούμε πότε θα γίνει η συνάντηση για να λυθούν».

Στο Newsbomb.gr μίλησε ο Κώστας Τζέλλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Και πρόσθεσε: «Η κάθοδος στην Αθήνα θα γίνει αν ο πρωθυπουργός δεν δώσει κάποια απάντηση για συνάντηση. Η όποια κλιμάκωση γίνεται λόγω της κυβέρνησης, Εμείς δεν κλείνουμε δρόμους, η κυβέρνηση τους κλείνει γιατί δεν δίνει λύσεις. Δεν φταίνε οι αγρότες. Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού».

onlarissa.gr

Στην Εγνατία Οδό μπήκαν οι αγρότες της Θεσπρωτίας – Ανοικτό το ενδεχόμενο για αποκλεισμό της

Στην αρχή της Εγνατίας Οδού, στο 1ο χιλιόμετρο έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παρέταξαν πριν λίγο οι αγρότες της Θεσπρωτίας τρακτέρ, φορτηγά και αγροτικά αυτοκίνητα.

Η αστυνομία τούς εμπόδισε να περάσουν, όμως παραβίασαν το μπλόκο και μπήκαν στην Εγνατία και στα δύο ρεύματα, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείσουν αργότερα τον αυτοκινητόδρομο και την έξοδο του λιμανιού.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν από τις 11:00 και διέσχισαν ολόκληρη την πόλη. Η μηχανοκίνητη πορεία, που διήρκησε περίπου μία ώρα, κατέληξε στο λιμάνι όπου παρατάχθηκαν όλα τα οχήματα στον δρόμο. Είναι κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και παραγωγοί του νομού Θεσπρωτίας, οι οποίοι ζητούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις από φυσικές ή άλλες καταστροφές.

Σχετικές ειδήσεις