ΕΛΛΑΔΑ

«Ντου» φοιτητών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου – Ένταση στο σημείο

«Ντου» φοιτητών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου – Ένταση στο σημείο
EUROKINISSI.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ομάδα φοιτητών διαδηλώνει κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια.

Ένταση υπάρχει το απόγευμα της Πέμπτης (08/02) έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, με δεκάδες φοιτητές να έχουν συγκεντρωθεί και να φωνάζουν συνθήματα κατά της ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων.

Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 20:00, όταν δεκάδες άτομα νεαρής ηλικίας βρέθηκαν έξω από το γραφείο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Μάλιστα, ορισμένοι ήρθαν και στα χέρια με τις αστυνομικές δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για τη φύλαξη του Μεγάρου Μαξίμου.

«Δεν θα περάσει το νομοσχέδιο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η αστυνομία του κτηρίου δεν μας επιτρέπει να ανοίξουμε ένα πανό στο πεζοδρόμιο. Να ακούσουν καλά ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός του. Ιδιωτικά Πανεπιστήμια δεν θα ανοίξουν στη χώρα, ζητάμε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα παιδείας. Έχουμε δει τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης στην Υγεία, το ρεύμα, το νερό. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα», επεσήμαναν φοιτητές εν μέσω μικρής έκτασης επεισοδίων.

Σχετικές ειδήσεις