ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Σύλληψη 35χρονου διακινητή - Μετέφερε παράνομα 20 μετανάστες

Μυτιλήνη: Σύλληψη 35χρονου διακινητή - Μετέφερε παράνομα 20 μετανάστες

Περιπολικό πλοίο εντόπισε ταχύπλοο σκάφος με είκοσι ένα επιβαίνοντες, χωρίς φανούς ναυσιπλοϊας, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές προς τις ελληνικές ακτές στην Μυτιλήνη

Νέα σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην Μυτιλήνη σε βάρος ενός 35χρονου χειριστή ταχύπλοου σκάφους ο οποίος μετέφερε παράνομα 20 μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου, Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ταχύπλοο σκάφος με είκοσι ένα επιβαίνοντες, χωρίς φανούς ναυσιπλοϊας, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές προς τις ελληνικές ακτές στη θαλάσσια περιοχή Πλωμαρίου.

Το Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθέλκυσε το βοηθητικό σκάφος του, το οποίο πραγματοποίησε φωτεινά και ηχητικά σήματα, με τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους να προβαίνει σε επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής προέβησαν στη σύλληψη του 35χρονου χειριστή του ταχύπλοου σκάφους, ενώ οι υπόλοιποι είκοσι αλλοδαποί επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου και ακολούθως στο χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.