ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και πετροπόλεμος έξω από το ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και πετροπόλεμος έξω από το ΑΠΘ

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων.

Ειδικότερα, τα επεισόδια συνέβησαν στην οδό Εθνικής Αμύνης. Μετά τη λήξη της πορείας για την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη της Νομικής Σχολής άτομα με κουκούλες επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ, πετώντας πέτρες και πυροτεχνήματα.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το thestival.gr. Οι κουκουλοφόροι επέστρεψαν στο εσωτερικό του πανεπιστημίου για να εφοδιαστούν με πέτρες και επιτέθηκαν εκ νέου στη διμοιρία.

ΑΠΘ: Δεν θα γίνουν εξετάσεις στη Νομική Σχολή

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κοσμητεία, στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ δεν θα γίνουν οι εξετάσεις με φυσική παρουσία.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με σκοπό την αναστολή της κατάληψης ώστε να προχωρήσει κανονικά η Εξεταστική των φοιτητών.

Στους χώρους της Νομικής Σχολής βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνοιξαν τις πόρτες που είχαν κλείσει με αλυσίδες και λουκέτα οι καταληψίες. Παράλληλα, έξω από το κτίριο βρέθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ προσήλθαν φοιτητές με πανό και φώναζαν συνθήματα για το άσυλο.