ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Ακυρώθηκαν οι εξετάσεις με φυσική παρουσία στη Νομική

ΑΠΘ: Ακυρώθηκαν οι εξετάσεις με φυσική παρουσία στη Νομική

Τι ανέφεραν Χρυσοχοΐδης και ΑΠΘ για την κατάληψη 

Δεν θα γίνουν οι εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με φυσική παρουσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κοσμητεία.

Πάντως, νωρίτερα τη Δευτέρα διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν στο πανεπιστήμιο και εκκένωσαν την κατάληψη της Νομικής Σχολής, με τους φοιτητές να προχωρούν σε ανακατάληψη λίγο αργότερα.

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι οι αστυνομικοί μπήκαν στο πανεπιστήμιο έπειτα από έκκληση που έκανε ο κοσμήτορας της Σχολής. «Ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Παναγιώτης Γκλαβίνης είχε ζητήσει τη λήξη της κατάληψης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας πως «η αστυνομία μετά την επιχείρηση παρέδωσε τα κλειδιά στον κοσμήτορα όπως όφειλε και στη συνέχεια αποχώρησε διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στα πανεπιστήμια αστυνομία».

Το ΑΠΘ από την άλλη, κράτησε αποστάσεις για το θέμα. Υποστήριξαν δηλαδή ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εκκένωση της κατάληψης, κάνοντας χρήση της υπάρχουσας νομοθεσίας, η οποία ορίζει ότι η αστυνομία μπορεί να μπαίνει στον χώρο του πανεπιστημίου, όταν διαπιστώνει ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών.