ΕΛΛΑΔΑ

Κορινθία: Συγκλονίζει η αδερφή του 45χρονου - Σήμερα η απολογία του Καλαϊτζιδάκη - Αρνείται τεστ DNA

Κορινθία: Συγκλονίζει η αδερφή του 45χρονου - Σήμερα η απολογία του Καλαϊτζιδάκη - Αρνείται τεστ DNA

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογένεια των παλαιοχριστιανών που ζούσε σε κατακόμβη στην ορεινή Κορινθία.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την οικογένεια των παλαιοχριστιανών που ζούσε σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία. Ο 45χρονος πατέρας ο οποίος κρατείται αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα.

Η κατάσταση πάντως με την οικογένεια έχει αρχίσει να περιπλέκεται καθώς ο πατέρας αρνείται να κάνει τεστ DNA που έχει ζητηθεί από εισαγγελέα προκειμένου να φανεί ποιος είναι ο πατέρας του 11μηνου βρέφους.

Παράλληλα, τρία από τα παιδιά της οικογένειας εξακολουθούν ν’ αγνοούνται, όπως και η μητέρα τους, με την ΕΛ.ΑΣ. να μην τους έχει εντοπίσει ακόμα.

Τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας παρέμειναν στο λαγούμι των παλαιοχριστιανών.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τα παιδιά, αναζητούνται ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πιστοποιητικά που να τα συνδέουν με τον 45χρονο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται τα τρία παιδιά για τα οποία ο 45χρονος λέει ότι δεν γνωρίζει που είναι, ότι βρέθηκαν σε ένα μοναστήρι παλαιοημερολογιτών, χωρίς ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί.

«Δεν πίστευα ότι θα δω τέτοια εικόνα εκεί που έμενε ο αδελφός μου», λέει η αδερφή του 45χρονου

Το πρωί της Τετάρτης η Δήμητρα Καλαϊτζιδάκη, αδερφή του 45χρονου μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 δηλώνοντας: «Δεν πίστευα ότι θα δω τέτοια εικόνα εκεί που έμενε ο αδελφός μου».

«Έχω παιδί και πηγαίνει σχολείο, δεν γνώριζα γιατί ο αδερφός μου δεν πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο. Όταν γίνεται bullying στα σχολεία και παιδιά κινδυνεύουν το κράτος θα κάνει κάτι; Δεν ξέρω τον λόγο που δεν τα πήγαινε, δεν ξέρω αν δεν τα πήγαινε γιαυτό τον λόγο ή για τον παλαιοχριστιανισμό», ανέφερε.

«Ο αδερφός μου ήταν άνεργος άνευ αποδοχών για δύο χρόνια, δεν δούλευε για δέκα χρόνια», πρόσθεσε.

Δούλευε για τον δήμο από το λαγούμι

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η επαγγελματική πορεία του 45χρονου. Από τον δήμο Ηλιούπολης που είχε προσληφθεί ως υπάλληλος καθαριότητας, πήρε μετάταξη το 2020 για τον Δήμο Ερέτριας με εξ αποστάσεως εργασία και μισθό 1.029 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

Απορίας άξιον είναι το πώς ένα υπάλληλος στην καθαριότητα εργαζόταν εξ αποστάσεως.

Ο 45χρονος που δηλώνει «παλαιοχριστιανός» – συστήνεται στο Facebook ως συγγραφέας, εκπαιδευτικός, σπηλαιολόγος, βοτανολόγος, πολύτεκνος πατέρας 8 παιδιών αλλά πάνω από όλα, όπως γράφει, Ορθόδοξος Ρωμιός.

Μέχρι και πριν από λίγες μέρες έκανε αναρτήσεις, με τις φωτογραφίες, τα βίντεο και το περιεχόμενό τους, που έκανε επί σειρά ετών, να αποκαλύπτουν πτυχές του χαρακτήρα και της δράσης του.

Με δικό του διαδικτυακό blog, γεμάτο κείμενα κατά των εμβολίων για τον κορονοϊό, και σελίδα στο YouTube, που έδινε συμβουλές ακόμα και για τα χόρτα που πρέπει να μαζέψει κανείς για να φτιάξει μια νόστιμη χορτόπιτα.

Στην Ικαρία το 2016, με στολή παραλλαγής απέναντι από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου που καταγράφει τους μονολόγους, τις κινήσεις και τις εκφράσεις του. Είναι η εποχή που ο ίδιος είχε φύγει από το σχολείο, που εργαζόταν ως μουσικός στην Αθήνα, και δεν έκρυβε την υποστήριξή του, στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» που τότε βρισκόταν στο κοινοβούλιο.

Τεστ DNA στα παιδιά των παλαιοχριστιανών

Τη διενέργεια τεστ DNA σε όλα τα παιδιά της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που ζούσαν σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία διέταξε ο εισαγγελέας. Η εισαγγελική απόφαση πάρθηκε την Τρίτη (20/2) καθώς, σύμφωνα με τον Alpha, η μητέρα των παιδιών αλλά και ο 45χρονος που έχει συλληφθεί, αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών.

Ανησυχίες για αιμομιξία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας των παλαιοχριστιανών

Παράλληλα, ο εισαγγελέας έχει ζητήσει πληροφορίες σχετικά με το πόσα παιδιά ακριβώς διαβιούν στο κοινόβιο, πόσα εξ αυτών είναι κάτω των 16 χρονών και δεν φοιτούν στο σχολείο, καθώς και σχετικά με το 11 μηνών βρέφος αγνώστου πατρός.

Αυτό που απασχολεί τις Αρχές είναι το «γιατί» αποφάσισε η οικογένεια να φυγαδεύσει τα τρία συγκεκριμένα παιδιά και όχι και τα 5 παιδιά της οικογένειας. Επίσης, μυστήριο παραμένει το ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού που κυοφορεί η 22χρονη, καθώς η οικογένεια δεν έβγαινε από το λαγούμι της εδώ και μήνες.

«Δεν υπάρχει αιμομιξία»

Ο δικηγόρος του πατέρα της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι ο πελάτης του κατασυκοφαντείται, διότι δεν υπάρχει υπόθεση αιμομιξίας, όπως αφήνουν τα κανάλια να εννοηθεί. «Τα αδικήματα του πατέρα δεν είναι ικανά για να διατηρήσουν την κράτηση».

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε ότι στους δύο γονείς δεν έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα των παιδιών και ο εντολέας του δεν κατηγορείται για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κι ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο. Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρόπουλος προέτρεψε τον πελάτη του να αποκαλύψει το μέρος που βρίσκονται τα παιδιά του με την μητέρα τους.

Σχετικές ειδήσεις