ΕΛΛΑΔΑ

Κορινθία: Ενώπιον του εισαγγελέα ο 45χρονος πατέρας των Παλαιοχριστιανών - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Κορινθία: Ενώπιον του εισαγγελέα ο 45χρονος πατέρας των Παλαιοχριστιανών - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Με εισαγγελική εντολή αναμένεται να γίνει τεστ DNA στα παιδιά της οικογένειας των παλαιοχριστιανών

Σήμερα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ο πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών, που ζει μέσα σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία, ενώ αντίστοιχα με εισαγγελική εντολή έχει διαταχθεί τεστ DNA σε όλα τα παιδιά της οικογένειας.

Σε βάρος του 45χρονου πατέρα των παλαιοχριστιανών έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για τη μη συμμόρφωση με τον νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Εν τω μεταξύ, εξακολουθούν να αγνοούνται τα τρία από τα παιδιά της οικογένειας, με την ΕΛΑΣ να συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, τόσο τα παιδιά όσο και η μητέρα τους κρύβονται σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και μάλιστα σ’ ένα από τα πλέον δυσπρόσιτα, καθώς δεν υπάρχει ούτε τηλέφωνο για επικοινωνία με τον «έξω κόσμο».

Τεστ DNA στα παιδιά των παλαιοχριστιανών

Τη διενέργεια τεστ DNA σε όλα τα παιδιά της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που ζούσαν σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία διέταξε ο εισαγγελέας. Η εισαγγελική απόφαση πάρθηκε την Τρίτη (20/2) καθώς, σύμφωνα με τον Alpha, η μητέρα των παιδιών αλλά και ο 45χρονος που έχει συλληφθεί, αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών.

Ανησυχίες για αιμομιξία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας των παλαιοχριστιανών

Παράλληλα, ο εισαγγελέας έχει ζητήσει πληροφορίες σχετικά με το πόσα παιδιά ακριβώς διαβιούν στο κοινόβιο, πόσα εξ αυτών είναι κάτω των 16 χρονών και δεν φοιτούν στο σχολείο, καθώς και σχετικά με το 11 μηνών βρέφος αγνώστου πατρός.

Αυτό που απασχολεί τις Αρχές είναι το «γιατί» αποφάσισε η οικογένεια να φυγαδεύσει τα τρία συγκεκριμένα παιδιά και όχι και τα 5 παιδιά της οικογένειας. Επίσης, μυστήριο παραμένει το ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού που κυοφορεί η 22χρονη, καθώς η οικογένεια δεν έβγαινε από το λαγούμι της εδώ και μήνες.

«Δεν υπάρχει αιμομιξία»

Ο δικηγόρος του πατέρα της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι ο πελάτης του κατασυκοφαντείται, διότι δεν υπάρχει υπόθεση αιμομιξίας, όπως αφήνουν τα κανάλια να εννοηθεί. «Τα αδικήματα του πατέρα δεν είναι ικανά για να διατηρήσουν την κράτηση».

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε ότι στους δύο γονείς δεν έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα των παιδιών και ο εντολέας του δεν κατηγορείται για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κι ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο. Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρόπουλος προέτρεψε τον πελάτη του να αποκαλύψει το μέρος που βρίσκονται τα παιδιά του με την μητέρα τους.