ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Αγωνιζόμαστε για την αλήθεια» - Συγκλονίζουν συγγενείς θυμάτων έναν χρόνο μετά τον εφιάλτη

Τέμπη: «Αγωνιζόμαστε για την αλήθεια» - Συγκλονίζουν συγγενείς θυμάτων έναν χρόνο μετά τον εφιάλτη

Αύριο θα κατατεθεί το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που έχουν ορίσει οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη στην Εισαγγελία.

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε από συγγενείς και φίλους των θυμάτων από την τραγωδία των Τεμπών, σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου για να ενημερώσουν τον κόσμο για τις εξελίξεις και τα βήματα που έχουν σημειωθεί έναν χρόνο μετά.

Πιο συγκεκριμένα, ο αδελφός ενός από τα θύματα ανέφερε πως δεν έχει καταφέρει ακόμη να πενθήσει καθώς εδώ και έναν χρόνο αγωνίζεται για την απόδοση της δικαιοσύνης:

«Είναι ένας χρόνος πάρα πολύ δύσκολος, γιατί όλο αυτόν τον χρόνο στη πραγματικότητά δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τον χρόνο και την ηρεμία να πενθήσουμε τους ανθρώπους που χάσαμε γιατί αγωνιζόμαστε εδώ και έναν χρόνο για να βρούμε την αλήθεια».

Παράλληλα, το πόρισμα των εμπειρογνώμων έχει φέρει στο προσκήνιο νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το δυστύχημα. Αναφορικά με την ανάφλεξη, έχει προκύψει πως ξέσπασε λόγω εύφλεκτων υλών, των οποίων η προέλευση δεν έχει βρεθεί ακόμη

«5 από τα 57 θύματα έχασαν τη ζωή τους συνεπεία της φωτιάς», είπε χαρακτηριστικά ένας μηχανολόγος και εμπειρογνώμονας ατυχημάτων.

Γονείς, συγγενείς και φίλοι ζητούν δικαίωση και να μάθουν τι πραγματικά συνέβη. Μάλιστα η μητέρα ενός από τα θύματα είπε πως περιμένει να «αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπευθύνους και όχι μόνο στον σταθμάρχη».

Παράλληλα, ηχηρή παρέμβαση πραγματοποίησε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζητώντας να διερευνηθεί η κάθε καταγγελία συγγενών:

«Να μεριμνήσετε, ώστε να ερευνηθεί και να απαντηθεί, μετά από αξιολόγηση, κατά την κρίση σας, κάθε ισχυρισμός και καταγγελία, που προβάλλεται από συγγενείς θυμάτων ή θύματα και τους συνηγόρους τους, ώστε το πέρας της ανάκρισης να μην αφήσει ουδεμία αμφιβολία ως προς το ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διερεύνησαν κάθε πτυχή της υπόθεσης».

Αύριο, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου θα κατατεθεί το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που έχουν ορίσει οι οικογένειες των θυμάτων στην Εισαγγελία.