ΕΛΛΑΔΑ

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών
Eurokinissi

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συνδικάτα και εργατικά κέντρα στο κέντρο της Αθήνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη 

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε νωρίτερα η ΕΛΑΣ, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή, που πραγματοποίησαν συνδικάτα και εργατικά κέντρα, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το ΠΑΜΕ, πλήθος εργατικών κέντρων, Ομοσπονδίες, σωματεία, μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές συγκεντρώθηκαν περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, στέλνοντας το μήνυμα ότι «αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση».

Επιπλέον, στο συλλαλητήριο συμμετέχουν το ΜέΡΑ25, οργανώσεις της Αριστεράς καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε 4 προληπτικές προσαγωγές ενώ στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 15.000 άτομα.

Στο συλλαλητήριο έδωσε το παρών και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος δήλωσε: «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή».

Δείτε εικόνες από την πλατεία Συντάγματος:

Σημειώνεται επίσης ότι με εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν προσωρινά οι σταθμοί του μετρό «Ομόνοια» και «Μοναστηράκι».

Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Χανιά

Με συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων, φορέων φοιτητών και πολιτών πραγματοποιήθηκε στα Χανιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκεντώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς της πόλης και μετά από χαιρετισμούς των διοργανωτών, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας ακολούθησε μουσική εκδήλωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, από μέλη του παραρτήματος Χανίων του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου.

Παράλληλα, οι διοργανωτές της κινητοποίησης κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Λάρισα

Νέα συγκέντρωση με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται στη Λάρισα, την οποία διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αρκετές συλλογικότητες και μαθητές των σχολείων.

Νεολαία και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το δυστύχημα στα Τέμπη, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα, αλλά και προβάλλοντας αιτήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων και των πολιτικών που εφαρμόζονται.

Η σημερινή διαδήλωση είναι συνέχεια της πολύ μεγάλης σε όγκο πορείας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο πλαίσιο της απεργίας, όπου μαθητές, νέοι και εργαζόμενοι της πόλης διαμαρτυρήθηκαν για το δυστύχημα.

Ηράκλειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, όπου συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι, επανέλαβαν την απαίτηση όπως είπαν, της κοινωνίας, για απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Οι συγκεντρωμένοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συνδικάτων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, τόνισαν ότι δεν θα αφήσουν τις διαμαρτυρίες «για να μην ξεχαστεί η τραγωδία», έστειλαν μήνυμα κατά των ιδιωτικοποιήσεων ενώ κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή, στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 16 Μαρτίου.

Οι συγκεντρωμένοι, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σχετικές ειδήσεις