ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Σαν αίμα τα υπολείμματα της μπογιάς» - Φοιτητές αντιδρούν για τις 57 ψυχές της τραγωδίας

Τέμπη: «Σαν αίμα τα υπολείμματα της μπογιάς» - Φοιτητές αντιδρούν για τις 57 ψυχές της τραγωδίας
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Φοιτητές που βρέθηκαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πήραν ξανά κόκκινη μπογιά και έγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη 

Η εικόνα με τους υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων να καθαρίζουν το «λερωμένο» από τα ονόματα των 57 ψυχών, που χάθηκαν στα Τέμπη, Σύνταγμα έκανε το γύρο της Ελλάδας αλλά όχι για καλό.

Οι 57 ψυχές που κάηκαν στα Τέμπη άδικα δεν ενόχλησαν κανέναν. Έπρεπε να μείνουν εκεί, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και γι' αυτό ξαναγράφτηκαν και μένει τώρα να μην σβηστούν από το συνεργείο του δήμου Αθηναίων που θα εκτελεί και πάλι το βράδυ υπηρεσίες καθαριότητας.

Φοιτητές που βρέθηκαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πήραν ξανά κόκκινη μπογιά και έκαναν αυτό που θα έκανε ο καθένας. Ξαναέγραψαν τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη και μίλησαν στα Μέσα για τη χθεσινοβραδυνή ντροπή.

«Είναι απαράδεκτο. Δεν έχουμε σταματήσει να ανατριχιάζουμε. Βλέπουμε τα υπολείμματα της μπογιάς και είναι λες και βλέπεις αίμα. Είναι ανατριχιαστικό. Δεν καταλαβαίνω τι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν. Δηλαδή, σβήνοντας αυτά τα ονόματα, νομίζουν ότι θα μπορούν να σβήσουν την ανάμνηση, τον πόνο των οικογενειών; Δηλαδή είναι πραγματικά απαράδεκτο», αναφέρει χαρακτηριστικά μια φοιτήτρια.

Έπρεπε τα ονόματα αυτά να μείνουν εδώ γραμμένα μέχρι να γίνει κάτι που θα δικαιώσει αυτές τις οικογένειες που καθημερινά περνούν έναν Γολγοθά», ανέφερε χαρακτηριστικά μία φοιτήτρια που βρέθηκε στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Τα λόγια της είναι αυτά που θα έλεγε ο καθένας που θα βρισκόταν εκεί, στο ίδιο σημείο. Τα λόγια της είναι ανθρώπινα και έχουν μόνο μία ερμηνεία: Τα ονόματα των παιδιών ας μείνουν εκεί και να μην ξεπλυθούν, όπως δεν πρέπει να ξεπλυθούν και οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη.