ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Έγραψαν ξανά τα ονόματα των 57 ψυχών στο Σύνταγμα - Μπαλάκι ευθυνών για το ποιος τα έσβησε

Τέμπη: Έγραψαν ξανά τα ονόματα των 57 ψυχών στο Σύνταγμα - Μπαλάκι ευθυνών για το ποιος τα έσβησε
ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ/ NEWSBOMB.GR

Στο Σύνταγμα ξαναγράφονται με κόκκινη μπογιά τα 57 ονόματα των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη 

Στο Σύνταγμα έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, για να ξαναγράψουν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 θυμάτων που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους στα Τέμπη. Μια συμβολική κίνηση για την μνήμη όσων χάθηκαν από την ανείπωτη τραγωδία που «πάγωσε» το πανελλήνιο.

Στη συνέχεια, έναν χρόνο ακριβώς μετά το «μαύρο» βράδυ που πέρασαν 350 επιβάτες που επέβαιναν στην επιβατική αμαξοστοιχία που κόστισε σε πολλούς τη ζωή, τα Συνεργεία Καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων, καθάρισαν το «λερωμένο Σύνταγμα», με τα ονόματα των θυμάτων.

Στο σημείο, βρίσκονται αυτή τη στιγμή νεαρά παιδιά, για να ξαναγράψουν τα όσα σβήστηκαν, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα: Τα ονόματα πρέπει να μείνουν γραμμένα, μέχρι να δικαιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων!

«Είναι απαράδεκτο»

Οι φοιτητές που βρίσκονται στο σημείο συγκλονίζουν με τη δράση και τα λόγια τους, δείχνοντας πως είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν έμπρακτα τις οικογένειες αυτές που βιώνουν ανείπωτο πόνο. Με τη δράση τους, δείχνουν την στήριξη και με τα λόγια τους την οργή τους.

«Είναι απαράδεκτο. Δεν έχουμε σταματήσει να ανατριχιάζουμε. Βλέπουμε τα υπολείμματα της μπογιάς και είναι λες και βλέπεις αίμα. Είναι ανατριχιαστικό. Δεν καταλαβαίνω τι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν. Δηλαδή, σβήνοντας αυτά τα ονόματα, νομίζουν ότι θα μπορούν να σβήσουν την ανάμνηση, τον πόνο των οικογενειών; Δηλαδή είναι πραγματικά απαράδεκτο.

Έπρεπε τα ονόματα αυτά να μείνουν εδώ γραμμένα μέχρι να γίνει κάτι που θα δικαιώσει αυτές τις οικογένειες που καθημερινά περνούν έναν Γολγοθά», ανέφερε χαρακτηριστικά μία φοιτήτρια που βρέθηκε στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Υπενθυμίζεται πως εχθές, πάνω από 20.000 άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την τραγωδία των Τεμπών, με αίτημα να χυθεί άπλετο «φως» στην υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 57 νεκρούς.

Σχετικές ειδήσεις