ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Νέα προθεσμία για πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ

Τέμπη: Νέα προθεσμία για πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ

Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ένας πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ ο οποίος σε αντίθεση με τους Ιταλούς διώκεται και για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών

Στον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών προσήλθαν σήμερα τα δύο στελέχη της Hellenic Train που διώκονται για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, πρόκειται για τον Ιταλό διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και τον Ιταλό τεχνικό σύμβουλο και η δίωξη τους σχετίζεται με το σύστημα επικοινωνίας GSM-R το οποίο θα έπρεπε να ήταν εγκαταστημένο και να λειτουργούσε στις δύο αμαξοστοιχίες το βράδυ του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Ωστόσο καθώς ορισμένα ουσιώδη έγγραφα της δικογραφίας χρειάζεται να μεταφραστούν στα Ιταλικά για να προχωρήσει η διαδικασία, η κατάθεση τους στον εφέτη ανακριτή πήρε προθεσμία.

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε σήμερα και ένας πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ ο οποίος σε αντίθεση με τους Ιταλούς διώκεται και για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες προθεσμία έλαβαν άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προσέλθουν για να καταθέσουν άλλα 13 στελέχη του οργανισμού με το ενδεχόμενο να ζητήσουν και αυτοί νέα προθεσμία, να είναι ανοιχτό.

Να σημειωθεί πως ορισμένα από τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ απολογούνται αυτό το μήνα και στην ευρωπαία ανακρίτρια στην Ελλάδα αλλά η δίωξη τους σε αυτή την περίπτωση σχετίζεται με τη ζημιά σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεσή της σύμβασης 717 που αφορούσε τα συστήματα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης.

Η αρχική σύμβαση 717 υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2014 με ορίζοντα υλοποίησης τον Σεπτέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τελικά το Φθινόπωρο του 2023.

Διαβάστε επίσης:

Διάλογοι - σοκ πριν το ολέθριο δυστύχημα στα Τέμπη: «Επειδή παίζουμε ζωές κλείστε την πόρτα»

Τέμπη - Τραυματίας που διασώθηκε: «Πήρα ανάσα και κάηκαν τα σωθικά μου»

Τέμπη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο - Η κόλαση των Τεμπών τα πρώτα λεπτά της σύγκρουσης