ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στις ράγες - Προ των ευθυνών τους υπεύθυνοι και μη

Θρίλερ στις ράγες - Προ των ευθυνών τους υπεύθυνοι και μη

Από το καλοκαίρι του 2023 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφάλειας των μετακινήσεων

Προ των ευθυνών τους σε σχέση με την αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφάλειας στις σιδηροδρομικές μεταφορές της χώρας έθεσε, σύμφωνα με Τα Νέα, όλους τους εμπλεκόμενους στον σιδηρόδρομο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε συνάντηση που είχε χθες το πρωί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, την πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, Ιωάννα Τσιαπαρίκου, και τους Roberto Rinaudo, Country Manager, και Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, διευθυντή Λειτουργίας της Hellenic Train, κύριο αντικείμενο ήταν η ενίσχυση της ασφάλειας των μετακινήσεων.

Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, από το καλοκαίρι του 2023 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφάλειας των μετακινήσεων. Ωστόσο, τα περιστατικά των τελευταίων μηνών σε σχέση με την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων οδηγούν άμεσα στη λήψη και πρόσθετων μέτρων.

Το υπουργείο Μεταφορών ζήτησε από τις δύο εταιρείες, ΟΣΕ και Hellenic Train, να δεσμευτούν για τη συνεχή και στενή συνεργασία τους σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της σιδηροδρομικής ασφάλειας και αφορούν την υποχρέωση αυστηρής τήρησης του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας, στο σύνολο του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου.