ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Πλακιάς: «Κανείς από τους 16 δεν έχει πάει στα Τέμπη - Δεν ξέρουν που πέφτουν»

Νίκος Πλακιάς: «Κανείς από τους 16 δεν έχει πάει στα Τέμπη - Δεν ξέρουν που πέφτουν»

Ο Νίκος Πλακιάς μίλησε για τα αποτελέσματα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη

Ο Νίκος Πλακιάς που έχασε τρία κορίτσια στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, δύο κόρες και μια ανηψιά, συγκινεί μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1, για τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας που έχασε τόσο άδικα τρια κορίτσια, ανέφερε πως δεν εξεπλάγην από τα αποτελέσματα της Εξεταστικής, τα οποία βρήκε μάλιστα δεδομένα. Το μόνο σημείο που τον «χαροποιεί» από αυτή την διαδικασία είναι πως και ο κόσμος κατάλαβε ποια πραγματικά είναι τα άτομα που έχουν να κάνουν οι οικογένειες, τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα ούτε για το περιστατικό αλλά ούτε και για τον γεωγραφικό τόπο που σημειώθηκε.

«Η εξεταστική ήταν αναμενόμενη, δεν μου λέει κάτι. Φταίει ο σταθμάρχης, οι δύο μηχανοδηγοί και εμείς που στείλαμε τα παιδιά μας. Το μόνο που κερδίσαμε είναι πως ο απλός κόσμος κατάλαβε πως οι 16 της επιτροπής της Εξεταστικής ήταν άσχετοι. Κανείς από τους 16 της Εξεταστικής δεν έχει πάει στα Τέμπη, δεν ξέρουν καν που πέφτουν», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Πλακιάς.

Στη συνέχεια αφού ρωτήθηκε για το εάν έχει συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή ο ίδιος απάντησε: «Δεν εχω συναντήσει τον κ. Καραμανλή ποιόν να συναντήσω, αυτόν που μας έλεγε ότι τα τρένα είναι ασφαλή;».

«Είναι δυνατόν εγώ σαν ελεύθερος επαγγελματίας να γνωρίζω περισσότερα από τους αρμόδιους;», είπε αργότερα, τονίζοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλες μηνύσεις σε πολιτικά πρόσωπα.

Καταλήγοντας, ο Νίκος Πλακιάς «λύγισε» και συγκίνησε το πλατό του ΑΝΤ1 με τα λόγια του να «τρυπούν» για το τι περνάει έναν χρόνο μετά τον θάνατο των κοριτσιών του. Αυτό που καθιστά σαφές είναι πως «Δεν ισχύει ότι ο χρόνος γιατρευεί» και θα συνεχίσουν τον αγώνα όσος χρόνος και αν χρειαστεί.