ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη για τα Τέμπη- Πραγματογνώμονας: Βρέθηκαν πολλά δείγματα ανθρώπινου υλικού

Αποκάλυψη για τα Τέμπη- Πραγματογνώμονας: Βρέθηκαν πολλά δείγματα ανθρώπινου υλικού
Φωτ.: Eurokinissi

Νέες δηλώσεις από τον πραγματογνώμονα της πλευράς των οικογενειών για το δυστύχημα στα Τέμπη 

Σε μια ιδιαίτερη αναφορά σχετικά με τον αριθμό των νεκρών του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος προχώρησε ο Βασίλης Κοκοτσάκης, ειδικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη.

Ο τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Οικογενειών θυμάτων των Τεμπών , εμπειρογνώμονας για θέματα πυρκαγιών, Βασίλης Κοκοτσάκης επανήλθε με νέες δηλώσεις για τα μέχρι τώρα δεδομένα, τις αμέλειες, τις συγκαλύψεις, τα ευρήματα και τις αλλοιώσεις στοιχείων του χώρου του δυστυχήματος.

Βρέθηκε ανθρώπινο υλικό από έρευνα με σκυλιά

«Πάντα λέω 57 τουλάχιστον. Γνωρίζω πολύ καλά ως σύμβουλος των οικογενειών ότι κοντά στο Νοέμβριο υπήρξε μια ομάδα έρευνας, η οποία πήγε στην περιοχή Κουλούρι, στα συντρίμμια που έχουν μείνει και με τη βοήθεια ειδικών σκυλιών έκανε έρευνα. Δεν γνωρίζω τον αριθμό αλλά γνωρίζω πάρα πολλά δείγματα ανθρώπινου υλικού που βρέθηκε. Αυτό και μόνο του αποδεικνύει ότι εσπευσμένα μετακίνησαν τα αντικείμενα από το χώρο και δεν έγινε σωστή δουλειά. Λίγο παραπάνω σεβασμός για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Πάντως βρέθηκαν», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον 9.84.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όταν οι αγνοούμενοι ταυτίζονται με τους αναζητούντες , αλλά έχουμε περισσότερα DNA στην κατοχή μας, άρα έχουμε και κάποιους ανθρώπους που δεν τους αναζητάει κάποιος. Αυτό μένει να αποδειχθεί».

Έρχεται «βροχή» αποκαλύψεων

Ο κ. Κοκoτσάκης μιλώντας στον 9,84 υποστήριξε πως στα τόσα «σύννεφα» συσκότισης που σωρεύτηκαν στην υπόθεση των Τεμπών, σύντομα θα έρθει «βροχή» νέων αποκαλύψεων, που τελικά θα καθαρίσει το τοπίο.

Απάντησε για το περιβόητο «μπάζωμα», σημειώνοντας ότι επιχειρείται να καλυφθεί μια διαδικασία πλήρους αλλοίωσης των στοιχείων στο τόπο του δυστυχήματος σε 4 φάσεις με κομβική το ξεμπάζωμα και τις εκσκαφές χώματος με κρίσιμα στοιχεία επί του πεδίου.

Κριτική για την Πυροσβεστική

Αναφέρθηκε στα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας και την απορία ορισμένων αν κάποια από αυτά εξαϋλώθηκαν, αλλά και στο αρχικό πόρισμα μόλις μιας σελίδας με 6 σημεία της Πυροσβεστικής με μόλις 2,5 ώρες αυτοψία στο τόπο του δυστυχήματος, λίγες ώρες μετά από αυτό.

«Η συγκεκριμένη αυτοψία δεν είναι αυτοψία, αυτοί οι άνθρωποι ούτε καν δεν έγραψαν ότι υπήρχε αριθμός θυμάτων», είπε.

Ακόμη χειρότερη , όπως είπε, είναι η κατάσταση στο δεύτερο πόρισμα της Πυροσβεστικής 25 μέρες μετά , υπό την πίεση των ανακριτικών αρχών.

«Ο εκσκαφέας σε ανύποπτο χρόνο σκάβει αφαιρεί χώμα και το παίρνουν από το σημείο. Σε μεγάλη έκταση», σημειώνει ο κ. Κοκοτσάκης.

«Στην έκθεση μας εντοπίζουμε τις ασάφειές στις εκθέσεις των επισήμων αρχών», πρόσθεσε και σημείωσε επιπλέον: «Εδώ έχουμε ένα έγκλημα, με τουλάχιστον 57-τονίζω-νεκρούς. Δεν διαφυλάχθηκε ο χώρος. Δεν βρέθηκε κανείς να τους σταματήσει;»

Σχετικές ειδήσεις