ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του Γεράσιμου

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του Γεράσιμου

Ο δικηγόρος της οικογένειας ζητάει να συσχετιστεί η δικογραφία της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 και τις συνεχείς παρατάσεις με τη δικογραφία της υπόθεσης των Τεμπών

Συμπληρωματική μήνυση για την υπόθεση των Τεμπών κατέθεσε σήμερα, ο δικηγόρος του Γεράσιμου Γεωργιάδη -μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που δίνει μάχη για τη ζωή του στη Βοστόνη,- κ Λουκάς Αποστολίδης ζητώντας να συσχετιστεί η δικογραφία της ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 και τις συνεχείς παρατάσεις με τη δικογραφία της υπόθεσης των Τεμπών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το voria.gr, ο κ Αποστολίδης κατέθεσε έγγραφη ερώτηση στον ειδικό Εφέτη Ανακριτή, για το αν υπήρχε εισαγγελέας στο μπάζωμα του χώρου, που έγινε λίγες μόλις ημέρες, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Επίσης ενώπιον του ειδικού Εφέτη Ανακριτή βρέθηκε και η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, προκειμένου να λάβει το ανακριτικό υλικό, ενώ σε δηλώσεις της έκανε λόγο για «μπάζωμα» ευθυνών, υπενθυμίζοντας ότι η ανακριτική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Κωνσταντοπούλου: Ο Κ. Αγοραστός επιχειρεί να αποσυσχετίσει την εναντίον του δίωξη από τη συνολική υπόθεση των Τεμπών

Την αποκάλυψη πως ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, επιχειρεί να αποσυσχετίσει την εναντίον του δίωξη από την συνολική υπόθεση των Τεμπών, έκανε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που επισκέφτηκε σήμερα τον εφέτη ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Θυμίζουμε πως στον κ. Αγοραστό ασκήθηκε μετά από μήνυση συγγενών θυμάτων ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας. Η δίωξη αφορά στην ουσία τις ενέργειες που έγιναν στο τόπο της σύγκρουσης λίγες μέρες αφότου ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των σωστικών συνεργείων και της Πυροσβεστικής.

Η δίωξη του κ. Αγοραστού όμως ενσωματώθηκε στη δικογραφία για τα Τέμπη που χειρίζεται ο εφέτης ανακριτής και έτσι σήμερα αποτελεί έναν από τους συνολικά 34 που ελέγχονται ποινικά για το ρόλο τους στο πολύνεκρο δυστύχημα.

«Πληροφορηθήκαμε πως ο κ. Αγοραστός επιχειρεί να αποσυσχετίσει την εναντίον του δίωξη από την συνολική υπόθεση των Τεμπών. Κατά τη γνώμη μας αυτό είναι μια μεθόδευση προκειμένου ακριβώς να μην υπάρχει συνολική αντίληψη της ανάκρισης όλων των ενεργειών που γίνονται όλο αυτό το διάστημα για την συγκάλυψη» τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου.

Δείτε το βίντεο του larissanet.gr:

Διαβάστε επίσης:

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Πολεμικό Μουσείο ορίστηκε από τον Δένδια

Χανιά: Η κατοικία με τη ριζική ανακαίνιση που απέσπασε τρεις σημαντικές διακρίσεις!

Εύρεση του Καταλόγου σφαγιασθέντων μοναχών της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης