ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα σε βάθος για τα νεκρά ελάφια στη Ρόδο: «Υποσιτίζονται» - Τι λέει η πρόεδρος της φιλοζωικής

Έρευνα σε βάθος για τα νεκρά ελάφια στη Ρόδο: «Υποσιτίζονται» - Τι λέει η πρόεδρος της φιλοζωικής

Προκαταρκτικής εξέταση παρήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι σοκαριστικές εικόνες ντροπής με νεκρά ελάφια σε δημοτικό πάρκο στη Ρόδο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της κακοποίησης ζώων και της παραβάσεως καθήκοντος παρήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ζητήθηκε ειδικότερα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να ληφθούν καταθέσεις από επιτελείς της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, από μέλη της Φιλοζωικής Ρόδου και να προσκομιστούν σε έγχρωμα αντίγραφα φωτογραφίες από τα νεκρά ζώα και τις συνθήκες διαβίωσης των όσων διαβιούσαν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, σύμφωνα με το dimokratiki.gr.

Στην κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η πρόεδρος της φιλοζωικής Ρόδου, Γιούλα Διμέλη, για τις αποτρόπαιες αυτές εικόνες.

«Ο δήμαρχος βγήκε και είπε ότι σιτίζονται και ποτίζονται κανονικά και ότι τα πτώματα οφείλονται σε καυγάδες αρσενικών. Μέσα στα πτώματα βέβαια, υπήρχαν και μικρά ζώα, οπότε αυτό δε νομίζω ότι ισχύει», είπε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε προσθέτωντας: «Περιμένουμε να δούμε τα πορίσματα της κτηνιατρικής υπηρεσίας από την Περιφέρεια, να δούμε τι ακριβώς συνέβη, παρόλα αυτά, τα ζώα ήταν πολύ καιρό εκεί».

Η ίδια σχολίασε πως πιθανόν τα ζώα υποσιτίζονταν αλλά και πως δεν υπάρχει το κατάλληλο εργατικό δυναμικό για να τα φροντίσει όπως θα έπρεπε:

«Η γνώμη μου είναι ότι υποσιτίζονται, πράγμα που το παραδέχτηκε και η προηγούμενη αλλά και η νυν δημοτική αρχή. Όταν ένας υπάλληλος του πρασίνου, αφού τελειώσει άλλες εργασίες, πηγαίνει μία ώρα να σιτίσει και να ποτίσει 80 ζώα μέρα παρά μέρα, εγώ 30 γάτες έχω και θέλω μια ώρα να τις ταΐσω.

Δεν υπάρχει εξιδεικευμένος υπάλληλος που να ασχολείται μόνο με αυτό. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Υπάρχουν δύο άνθρωποι από την υπηρεσία πρασίνου οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι και με άλλα πράγματα, οι οποίοι πηγαίνουν και εκεί και κάνουν και αυτό το έργο».