ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Οργή στους κατοίκους της Ανθήλης για τις ρευματοκλοπές – «Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»

Λαμία: Οργή στους κατοίκους της Ανθήλης για τις ρευματοκλοπές – «Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»
EUROKINISSI.

«Ξεχειλίζει» η αγανάκτηση των κατοίκων της Ανθήλης, για τα συνεχή «κρούσματα» ρευματοκλοπών, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.

«Πού είναι ο εισαγγελέας και η ΔΕΔΔΗΕ για τα όσα συμβαίνουν στην Ανθήλη;», αναρωτιούνται οι κάτοικοι, όντες εξοργισμένοι, με την ανοχή που υπάρχει απέναντι στους παραβατικούς Ρομά από την Πολιτεία.

«Καζάνι που βράζει» είναι η κοινότητα της Ανθήλης με την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τα –ολοένα και αυξανόμενα– περιστατικά κλοπών ρεύματος, μετά και το τελευταίο επεισόδιο κλοπής που κατέληξε στα δικαστήρια λόγω αυτοδικίας, με την καταδίκη δύο κατοίκων του χωριού.

«Τώρα, θα μας κλέβουν και δεν θα τολμάμε ούτε να τους ρωτήσουμε: “Γιατί το κάνατε αυτό;”», ανέφερε ο Πρόεδρος της κοινότητας, Μάριος Μπούτσης, ο οποίος τόνισε ότι αυτό που ζητούν οι κάτοικοι της Ανθήλης είναι ισονομία και ισοτιμία με τους Ρομά.

«Δεν είναι δυνατόν να έρχεται στη γιαγιά που παίρνει 400€ σύνταξη το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα και οι Ρομά που κάνουν συστηματικά ρευματολογικές να μένουν ατιμώρητοι.

Υπάρχουν διάσπαρτα καλώδια μέσα στα οικόπεδα και στα χωράφια όπου περνούν παράνομα καλώδια ρεύματος. Παίζουν παιδιά εκεί και μπορεί να τα σκοτώσει το ρεύμα, όπως σκότωσε πρόσφατα οκτώ πρόβατα, ενώ, από καθαρή τύχη δεν σκοτώθηκε και ο βοσκός», σημείωσε ακόμη, δείχνοντας τα καλώδια των ρευματοκλοπών.

«Δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση. Θα θρηνήσουμε θύματα αν δεν παρέμβουν οι αρχές», υπογραμμίζουν γι’ ακόμη μία φορά οι κάτοικοι της Ανθήλης.

Σχετικές ειδήσεις