ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα μαστροπείας: Απειλούν τα κορίτσια – «Αν μιλήσεις, θα μπλέξουμε»

Κύκλωμα μαστροπείας: Απειλούν τα κορίτσια – «Αν μιλήσεις, θα μπλέξουμε»

Τα περισσότερα κορίτσια που εμπλέκονταν στο κύκλωμα μαστροπείας, παραμένουν σιωπηλά και δεν έχουν πάει στις αστυνομικές αρχές προκειμένου να καταθέσουν. Σημαντικό παράγοντα για αυτό, αποτελεί το γεγονός πως δέχονται απειλές από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ενόσω η φερόμενη ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπών που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, ηλικίας 25 ετών, πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» αναφορικά με τη «σκοτεινή» δράση μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, τα κορίτσια που είχαν εμπλακεί στο κύκλωμα, δέχονται απειλές από ανθρώπους της οργάνωσης ώστε να μη μιλήσουν στις αστυνομικές αρχές, «διότι θα μπλέξουμε όλοι και κανένας δεν θα γλυτώσει», όπως υποστηρίζουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA. Παράλληλα, οι έρευνες επεκτείνονται πλέον και εκτός Αττικής.

Οι διάλογοι που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος

Σε άλλο διάλογο ενός κοριτσιού ηλικίας 16 ετών με άνδρα μέσα από το κύκλωμα, αποκαλύπτεται το μήνυμα:

– «Πού είσαι; Σε περιμένω, έλα έξω για λίγο. Μη φοβάσαι για τίποτα».

Οι γονείς είδαν SMS και ανέλαβαν δράση

Από το καλοκαίρι του 2023, ορισμένοι γονείς κοριτσιών που είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος, είχαν διακρίνει τα πρώτα ανησυχητικά «σημάδια» στη συμπεριφορά τους. Αφού έλεγξαν τα μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα «χέρια» τους. Ακολουθεί συνομιλία συγγενούς με την 25άχρονη:

– «Προαγωγός είσαι, που κλείνετε ραντεβού και βγάζεις λεφτά».

– «Τίποτα δεν κάνω, ούτε κλείνω ραντεβού».

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι στους οποίους επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι, ενώ, αναμένεται η απόφαση για τον φίλο της φερόμενης ως «εγκεφάλου».

Σχετικές ειδήσεις