ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: «Το έγκλημα ήταν προμελετημένο» - Όσα είπε η συνήγορος του πατέρα της Κυριακής

Άγιοι Ανάργυροι: «Το έγκλημα ήταν προμελετημένο» - Όσα είπε η συνήγορος του πατέρα της Κυριακής

«Θα αποδείξουμε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο» τόνισε η δικηγόρος του πατέρα της αδικοχαμένης Κυριακής Γρίβας που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων πριν από μια εβδομάδα.

Η συνήγορος του πατέρας της Κυριακής που δολοφονήθηκε την περασμένη Δευτέρα, έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων, Ελένη Μαζαράκη, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τη στυγερή δολοφονία αλλά και τον 39χρονο δράστη που προσπάθησε να αυτοκτονήσει στη φυλακή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά το έγκλημα ήταν μεθοδευμένο και προμελετημένο και ο 39χρονος δολοφόνος ήρθε από την Άρτα μόνο για να σκοτώσει την αδικοχαμένη Κυριακή.

«Το έγκλημα ήταν προμελετημένο, ήταν μεθοδεμένο, υπάρχει εισιτήριο το οποίο χρησιμοποίησε ο δολοφόνος, ταξίδεψε στις 30/03/2024 από την Αρτα προς την Αθήνα με μόνο σκοπό να τελέσει την απαίσια πράξη του», είπε η κυρία Μαζαράκη.

Ως συνήγορος του πατέρα της Κυριακής ανέφερε ότι: «Ο πατέρας της Κυριακής, είχε υποψίες ότι το παιδί του δεχόταν κακοποιητικές συμπεριφορές από τον δράστη, αλλά δεν είχε γνώση γιατί η Κυριακή τα έκρυβε αυτά για να μην τον στεναχωρήσει».

Η κυρία Μαζαράκη δεν πιστεύει λέξη από τα λεγόμενα του δράστη, ότι το μαχαίρι το είχε για να αυτοτραυματιστεί μπροστά της. «Ο τρόπος με τον οποίο έχει ενεργήσει αν μη τι άλλο μαρτυρά τον ανθρωποκτόνο δόλο του, το προμελετημένο του σχεδίου του, αν μη τι άλλο ο τρόπος με τον οποίο έχει επιτεθεί στην άτυχη Κυριακή, η ένταση των χτυπημάτων και στα ζωτικά σημεία που την έχει πλήξει, όπως θα φανεί από την ιατροδικαστική εξέταση, η κοπέλα δεν θα μπορούσε να ζούσε», τόνισε η δικηγόρος.

Όσον αφορά τα ψυχιατρικά προβλήμαυα που ισχυρίζεται η πλευρά του 39χρονου δολοφόνου η κ. Μαζαράκη εξέφρασε ότι πρόκειται για τεχνάσματα αφού οι γνωματεύσεις από 4 ψυχιάτρους δεν δείχνουν τίποτα τέτοιο.

«Είναι προσβολή, για εμάς όλα αυτά είναι υποκριτικά, είναι στα πλαίσια του σχεδίου του μόνο και μόνο για να τύχει ευμενούς αντιμετώπισης ως δολοφόνος που είναι. Τουλάχιστον τα δύο τελευταία 24ωρα όπως μπορούμε και εμείς να υποθέσουμε και τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα έγγραφα αν μη τι άλλο ήταν από τις 30 Μαρτίου που έχει έλθει από την Αρτα στην Αθήνα».

Άγιοι Ανάργυροι: «Ο 39χρονος δεν πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό» - Η εξέταση των ψυχιάτρων

Από τις πρώτες ώρες που ο κατηγορούμενος μπήκε στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με πηγές απο το Κατάστημα Κράτησης, είχε χειριστική συμπεριφορά και ζητούσε να τον εξετάσει ψυχίατρος.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο. Τελικά πέρασε απο εξέταση δύο ψυχιάτρων, μάλιστα στον έναν κατα τη διάρκεια της εξέτασης φέρεται να είπε: «Δεν ξέρω αλλά σκέφτομαι τον θάνατο. Ο ψυχίατρος όμως που τον εξέτασε στις 5 Απριλίου, την ημέρα που ο κατηγορούμενος μπήκε στη φυλακή, δεν εντόπισε αυτοκτονικό ιδεασμό αλλα χειριστικότητα. Το Newsbomb φέρνει στο φως τη γνωμάτευσή του:

«Ο ασθενής 38 ετών, ήρεμος, συνεργάσιμος, διατηρεί βλεματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Δεν ελεγχονται / αναφέρονται διαταραχές αντίληψης, ακουστικές -οπτικές ψευδαισθήσεις, μνημονικές γνωστικές διαταραχές πλην μιας επιλεκτικής αμνησίας, δε θυμαται τι συνέβη, θυμάται όπως αναφέρει ότι βοήθησε στο ασθενοφόρο. Αναφέρει ευχές θανάτου χωρίς όμως να εκφράζει /αναφέρει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό, ούτε ετεροκαταστροφικό ιδεασμό. Λαμβάνει ψυχιατρική αγωγή από το "Δαφνί". Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψιν ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Επειδή δεν μπορούν να προσβλεφθούν συμπεριφορές παρορμήτικες ή χειριστικού τύπου, δύναται να παραμείνει στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού υπο συνθήκες προστατευτικές - αυξημένης επίβλεψης έως αλλαγή κλινικής εικόνας».

Μια μέρα μετά εξετάστηκε και από δεύτερο ψυχίατρο η γνωμάτευση του οποίου αναφέρει: «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό... Συνέχιση της παραμονής του στο Κ.Κ Κορυδαλλού υπό συνθήκες προστατευτικές / αυξημένης επίβλεψης ...».

Ο αρχιφύλακας των φυλακών είχε δώσει αυστηρή εντολή για αυξημένα μέτρα επιτήρησης του κρατούμενου. Σωφρονιστικός υπάλληλος στην κατάθεσή του μετά την απόπειρα του 39χρονου να βάλει τέλος στη ζωή του υποστήριξε πως η αυστηρή επιτήρηση γινόταν κανονικά ενώ περιγράφει και το πώς εντοπίστηκε ο κρατούμενος:

«Περί ώρα 00.25 ειδοποιήθηκα απο τον ασύρματο για έκτακτο περιστατικό. Άμεσα μεταβήκαμε όλοι οι υπαρχιφύλακες βάρδιας στον ειδικό χώρο, όπου εντοπίσαμε τον κρατούμενο κρεμασμένο απο πλαστικό σωλήνα ύδρευσης στον χώρο της τουαλέτας με την ιατρική γάζα που είχε περιδέσει στο κεφάλι λόγω τραυμάτων. Άμεσα κόψαμε τον επίδεσμο και μεταφέραμε γρήγορα τον κρατούμενο στο νοσοκομείο των φυλακών για περαιτέρω περίθαλψη. Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομειο του Κορυδαλλού με χαμηλό σφυγμό όπου το επιβεβαιωσε ο ιατρός του νοσοκομείου».

Ο 39χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες απο τις φυλακές, υπέστη ανακοπή καρδιάς. Μεταφέρθηκε στο «Αττικόν», όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

Σχετικές ειδήσεις