Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΘ

ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: «Ο 39χρονος δεν πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό» - Η εξέταση των ψυχιάτρων

Άγιοι Ανάργυροι: «Ο 39χρονος δεν πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό» - Η εξέταση των ψυχιάτρων

Ο 39χρονος που δολοφόνησε την Κυριακή έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων υπέστη ανακοπή καρδιάς. Μεταφέρθηκε στο «Αττικόν», όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ

Από τις πρώτες ώρες που ο κατηγορούμενος μπήκε στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με πηγές απο το Κατάστημα Κράτησης, είχε χειριστική συμπεριφορά και ζητούσε να τον εξετάσει ψυχίατρος.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο. Τελικά πέρασε απο εξέταση δύο ψυχιάτρων, μάλιστα στον έναν κατα τη διάρκεια της εξέτασης φέρεται να είπε: «Δεν ξέρω αλλά σκέφτομαι τον θάνατο. Ο ψυχίατρος όμως που τον εξέτασε στις 5 Απριλίου, την ημέρα που ο κατηγορούμενος μπήκε στη φυλακή, δεν εντόπισε αυτοκτονικό ιδεασμό αλλα χειριστικότητα. Το Newsbomb φέρνει στο φως τη γνωμάτευσή του:

«Ο ασθενής 38 ετών, ήρεμος, συνεργάσιμος, διατηρεί βλεματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Δεν ελεγχονται / αναφέρονται διαταραχές αντίληψης, ακουστικές -οπτικές ψευδαισθήσεις, μνημονικές γνωστικές διαταραχές πλην μιας επιλεκτικής αμνησίας, δε θυμαται τι συνέβη, θυμάται όπως αναφέρει ότι βοήθησε στο ασθενοφόρο. Αναφέρει ευχές θανάτου χωρίς όμως να εκφράζει /αναφέρει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό, ούτε ετεροκαταστροφικό ιδεασμό. Λαμβάνει ψυχιατρική αγωγή από το "Δαφνί". Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψιν ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Επειδή δεν μπορούν να προσβλεφθούν συμπεριφορές παρορμήτικες ή χειριστικού τύπου, δύναται να παραμείνει στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού υπο συνθήκες προστατευτικές - αυξημένης επίβλεψης έως αλλαγή κλινικής εικόνας».

Μια μέρα μετά εξετάστηκε και από δεύτερο ψυχίατρο η γνωμάτευση του οποίου αναφέρει: «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό... Συνέχιση της παραμονής του στο Κ.Κ Κορυδαλλού υπό συνθήκες προστατευτικές / αυξημένης επίβλεψης ...».

Ο αρχιφύλακας των φυλακών είχε δώσει αυστηρή εντολή για αυξημένα μέτρα επιτήρησης του κρατούμενου. Σωφρονιστικός υπάλληλος στην κατάθεσή του μετά την απόπειρα του 39χρονου να βάλει τέλος στη ζωή του υποστήριξε πως η αυστηρή επιτήρηση γινόταν κανονικά ενώ περιγράφει και το πώς εντοπίστηκε ο κρατούμενος:

«Περί ώρα 00.25 ειδοποιήθηκα απο τον ασύρματο για έκτακτο περιστατικό. Άμεσα μεταβήκαμε όλοι οι υπαρχιφύλακες βάρδιας στον ειδικό χώρο, όπου εντοπίσαμε τον κρατούμενο κρεμασμένο απο πλαστικό σωλήνα ύδρευσης στον χώρο της τουαλέτας με την ιατρική γάζα που είχε περιδέσει στο κεφάλι λόγω τραυμάτων. Άμεσα κόψαμε τον επίδεσμο και μεταφέραμε γρήγορα τον κρατούμενο στο νοσοκομείο των φυλακών για περαιτέρω περίθαλψη. Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομειο του Κορυδαλλού με χαμηλό σφυγμό όπου το επιβεβαιωσε ο ιατρός του νοσοκομείου».

Ο 39χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες απο τις φυλακές, υπέστη ανακοπή καρδιάς. Μεταφέρθηκε στο «Αττικόν», όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

Σχετικές ειδήσεις