ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Έκπληκτοι οι γονείς για την απίστευτη συμπεριφορά του καθηγητή

Αλεξανδρούπολη: Έκπληκτοι οι γονείς για την απίστευτη συμπεριφορά του καθηγητή

Για όλα όσα συνέβαιναν στο σχολείο εδώ και μήνες και για τον καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, μίλησε στο Newsbomb.gr αναπληρωματικό μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης αλλά και μητέρα μαθήτριας του εν λόγω σχολείου.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Αλεξανδρούπολη η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά ενός καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας. Συγκεκριμένα ένας καθηγητής βιολογίας σε Λύκειο της Αλεξανδρούπολης αφέθηκε σήμερα ελεύθερος μέχρι να δικαστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε βάρος του έχει γίνει καταγγελία από 17χρονη μαθήτρια του σχολείου που διδάσκει για σεξουαλική παρενόχληση και ασέλγεια. Η καταγγελία της 17χρονης έγινε χθες το πρωί, με τον καθηγητή να συλλαμβάνεται.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μαθήτρια ο καθηγητής βιολογίας, την πλησίασε με απειλητική διάθεση και εκείνη έτρεξε στο γραφείο της Διευθύντριας. Κλείδωσαν την πόρτα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η ανήλικη ανέφερε πως δέχτηκε για ακόμα μια φορά σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή της. Ενημέρωσε τον πατέρα της και πλέον περιμένει την τιμωρία του.

Μάλιστα η ανήλικη κατέθεσε πως ο καθηγητής από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024 την θώπευσε δύο φορές στα γεννητικά της όργανα. Γίνεται μνεία πως εκείνη τη μέρα δεν εργαζόταν καθώς βρισκόταν σε κανονική άδεια.

Ο καθηγητής μεταφέρθηκε από το σχολείο σε αστυνομικό τμήμα και το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης, με τον ίδιο να μην επιχειρεί να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες. Τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την έξοδό του.

Ο καθηγητής που από την αρχή της χρονιάς διδάσκει βιολογία σε μαθητές του 3ου Λυκείου της Αλεξανδρούπολης, αφέθηκε ελεύθερος με όρους να μην πλησιάζει το σχολείο αλλά και τη μαθήτρια που τον κατήγγειλε.

Τόσο η καταγγελία της μαθήτριας όσο και η παρουσία του καθηγητή στα δικαστήρια, προκαλούν αναστάτωση. Σύμφωνα με αναφορές πήγαινε στο μάθημα με διάφορες αμφιέσεις μέχρι και ως... Νίντζα.

Για όλα όσα συνέβαιναν στο σχολείο εδώ και μήνες, αλλά και για το πώς ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός μίλησε στο Newsbomb.gr αναπληρωματικό μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης αλλά και μητέρα μαθήτριας του εν λόγω σχολείου.

Μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων: «Έχουμε ξαφνιαστεί όλοι οι γονείς τόσο στο σύλλογο όσο και στο σχολείο»

Ο Καρύδης Δωρόθεος, αναπληρωματικό μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης μιλώντας στο Newsbomb.gr περιέγραψε το προφίλ του καθηγητή βιολογίας.

«Μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποια ενόχληση από τον συγκεκριμένο καθηγητή, τα παιδιά δεν μας είχαν μεταφέρει κάποια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Αντιθέτως το πρώτο τετράμηνο κύλησαν όλα πολύ καλά στο μάθημα. Δεν γνωρίζω τι πρόβλημα έχει ο άνθρωπος και παρουσίασε αυτή τη συμπεριφορά. Έχουμε ξαφνιαστεί όλοι οι γονείς τόσο στο σύλλογο όσο και στο σχολείο», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχει ακουστεί ότι ερχόταν μεταμφιεσμένος στο σχολείο, ίσως είχε έρθει μεταμφιεσμένος την ημέρα της τσικνοπέμπτης που ντύθηκαν όλοι στο σχολείο».

«Όσον αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση δεν γνωρίζω κάτι εν των έσω», συμπλήρωσε.

Μητέρα μαθήτριας: «Δεν είχε δώσει δικαιώματα»

Μητέρα της που έχει την κόρη της μαθήτρια στο συγκεκριμένο λύκειο και συγκεκριμένα στην τρίτη τάξη μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι ο καθηγητής «δεν είχε δώσει δικαιώματα τόσα χρόνια».

Έχουμε ενημερωθεί για το τι συνέβη με το παιδί από την τηλεόραση, δεν έχουμε κάποια περαιτέρω ενημέρωση. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον καθηγητή. Στην πρώτη λυκείου που η κόρη μου τον είχε καθηγητή ήταν νορμάλ, δεν είχε περίεργη συμπεριφορά. Τώρα έχει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά απ’ ότι ακούμε. Δεν έχω πάει καθόλου φέτος στο σχολείο οπότε δεν έχω δει τη συμπεριφορά του.

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Mega ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά ένα περιπολικό έσπευσε στο Γυμνάσιο, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν πως ο εν λόγω καθηγητής περιφέρεται στο προαύλιο.

Συνελήφθη με την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας της υπηρεσίας (σ.σ. του Γυμνασίου), για απειλή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς η μαθήτρια υποστήριξε ότι σε συστηματική βάση παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον συγκεκριμένο καθηγητή, ενώ επιχειρούσε να τη θωπεύσει σε ευαίσθητα σημεία.

Κατέθεσε ότι ο καθηγητής από τον Δεκέμβριο του 2023 ως και τον Μάρτιο του 2024 την θώπευσε δύο φορές στα γεννητικά της όργανα.

«Ήρθα να κάνω καταγγελία και με συνέλαβαν»

Ο ίδιος κατήγγειλε συκοφαντική δυσφήμιση.

«Ήρθα εδώ να κάνω καταγγελία και με συνέλαβαν. Θέλω συνέντευξη από δημοσιογράφο, Απαράδεκτη συμπεριφορά της αστυνομίας», είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους. «Βία και συκοφαντία, ντροπή για το ελληνικό κράτος, ντροπή», προσέθεσε.

Σχετικές ειδήσεις