ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο πρώην δικαστής Ευ. Καλούσης

Συνελήφθη ο πρώην δικαστής Ευ. Καλούσης

Για την κατηγορία της αντιποίησης άσκησης δικηγορίας συνελήφθη ο γνωστός από το αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα, πρώην δικαστικός, Ευάγγελος Καλούσης.

Μαζί του συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα για άμεση συνέργεια από κοινού στο παραπάνω αδίκημα. Η σύλληψη του κ. Ευ. Καλούση έγινε έπειτα από σχετική καταγγελία του προέδρου του ΔΣΑ, κ. Γιάννη Αδαμόπουλου. Και οι τρεις οδηγούνται αυτή την ώρα στην εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κ. Ευ. Καλούσης χωρίς να έχει δικηγορική ταυτότητα προχώρησε προ τριμήνου στη σύσταση και λειτουργία νομικής εταιρείας εμπορικού χαρακτήρα με έδρα την Αθήνα, στην οποία παρείχαν τις υπηρεσίες τους δύο δικηγόροι.

Επιπλέον ανήρτησαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα, στην οποία ανέφεραν ότι παρέχουν δικηγορικές υπηρεσίες, οι οποίες ωστόσο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορούν να παρασχεθούν μόνο από δικηγόρο ή δικηγορική εταιρεία, απαγορεύοντας κάθε συμμετοχή σε αυτή προσώπων που δεν έχουν δικηγορική ιδιότητα.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τρεις, ενώ για την υπόθεση διατάχθηκε προανάκριση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καλούσης υποστήριξε ότι νομίμως λειτούργησε η εταιρεία που είχε συστήσει, βάσει κοινοτικών οδηγιών.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται ότι θα δικαστούν από Τριμελές Εφετείο.