ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δένδιας επικηρύσσει τους τρομοκράτες με 4 εκατ. ευρώ (vid)

Ο Δένδιας επικηρύσσει τους τρομοκράτες με 4 εκατ. ευρώ (vid)

«Το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει την πατρίδα, την κοινωνία και την οικονομική της ανάπτυξη», είπε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως.

Στην επικήρυξη των τρομοκρατών έναντι του ποσού των 4 εκατ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση εντός της ημέρας, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Σε δηλώσεις του μετά την ομιλία του στους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ τόνισε ότι το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει την πατρίδα, την κοινωνία και την οικονομική της ανάπτυξη.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι καθήκον της ΕΛΑΣ είναι να αντιμετωπίσει με επιτυχία την τεράστια πρόκληση που συνιστά η τρομοκρατία για την πατρίδα και το κράτος δικαίου.

Ο κ. Δένδιας, μίλησε νωρίτερα σε όλους τους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, στο αμφιθέατρο του μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, με κύριο θέμα την τρομοκρατία. Αμέσως μετά ο υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σχετίζεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, γι’ αυτό, εκτός των άλλων μέτρων, αποφασίστηκε και η επικήρυξη των τρομοκρατών που θα ανακοινωθεί και επίσημα εντός της ημέρας.

Πριν από την ομιλία του στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό Χαρ. Αθανασίου, με τον οποίον επίσης συζήτησε το θέμα της τρομοκρατίας και ειδικότερα την επίσπευση της κατασκευής των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Η κυβέρνηση τρέμει στην ιδέα ενός μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος που δεν μπορεί να αποκλειστεί ως πιθανότητα, μετά και τα τελευταία απειλητικά μηνύματα του δραπέτη-τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού.

Κάθε άλλο μάλιστα, ένα τέτοιο χτύπημα θεωρείται από την Αντιτρομοκρατική ως κάτι πάρα πολύ πιθανό, ειδικά κατά την άτυπη συνεδρίαση των Υπουργών Δικαιοσύνης στο Ζάππειο που είναι προγραμματισμένη να γίνει αύριο και την Παρασκευή.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, όμως- όπως είναι φυσικό- κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του με αποτέλεσμα η χώρα να βυθιστεί στην ανασφάλεια και η ελληνική προεδρία να καταλήξει σε «φιάσκο».

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα

Ο Ξηρός «τρομοκρατεί» το Μαξίμου

Τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού ζητούν οι ΗΠΑ

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ μετά την επανεμφάνιση Ξηρού και τις ωμές απειλές