ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την 1η Νοεμβρίου στο Σύνταγμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη «φοροεπιδρομή και τα χαράτσια», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση-κάλεσμα.

Στο κάλεσμα που απευθύνεται προς τις γενικές συνελεύσεις και τα διοικητικά συμβούλια των ΕΛΜΕ και των συλλόγων εκπαιδευτικών, γίνεται λόγος για νέα μέτρα της κυβέρνησης « που οδηγούν σε εξαθλίωση τους εργαζόμενους, και σε άνοδο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

«Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική, καταιγιστική ενωτική ταξική απάντηση. Να διαδηλώσουμε μαζικά και να βροντοφωνάξουμε:

• δεν μπορούμε να ζήσουμε με ψίχουλα
• δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα μας.

Η επίθεση αφορά τους πάντες!

Οι μισθοί δεν φθάνουν για να βγει ο μήνας, ενώ ετοιμάζουν και νέες μειώσεις. Η φοροεπιδρομή, τα χαράτσια δίνουν και παίρνουν, αποκτούν μόνιμο χαρακτήρα. Οι νέοι συνάδελφοι μας μόνιμοι ή αναπληρωτές καλούνται να ζήσουν, αυτοί και οι οικογένειες τους, με ψίχουλα, με μισθούς πείνας και μάλιστα τις περισσότερες φορές μακριά από το σπίτι τους.

Η ανεργία τσακίζει κόκαλα, βρίσκεται στο σπίτι κάθε λαϊκής οικογένειας. Στο κλάδο μας 91 συνάδελφοί μας έχουν οδηγηθεί στην απόλυση, χιλιάδες παραμένουν αδιόριστοι, πολλοί εναλλάσσονται ανάμεσα στην ανεργία και στη μερική εργασία, περιπλανώμενοι κάθε χρόνο από τόπο σε τόπο χωρίς προοπτική για μόνιμη δουλειά. Η ελαστική απασχόληση γενικεύεται μέσα στα σχολεία. Κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον και έναν άνεργο» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Τι μαρτυρούν και τι κρύβουν οι Καρυάτιδες