ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινά σε ίδρυμα το εξάχρονο κοριτσάκι που ζούσε σε διαμέρισμα - τρώγλη στη Λάρισα

Προσωρινά σε ίδρυμα το εξάχρονο κοριτσάκι που ζούσε σε διαμέρισμα - τρώγλη στη Λάρισα

Σοκαριστική είναι η υπόθεση του 6χρονου κοριτσιού που ζούσε υπό άθλιες συνθήκες μαζί με την μητέρα του, σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας.

Σε ίδρυμα μεταφέρθηκε, προσωρινά, το εξάχρονο κοριτσάκι, το οποίο το περασμένο Σάββατο, εντοπίστηκε από την αστυνομία μόνο του σε ένα διαμέρισμα - «τρώγλη» στο κέντρο της Λάρισας.

Οι γείτονες της 6χρονης άκουγαν το παιδί να κλαίει και αποφάσισαν να καταγγείλουν το περιστατικό, ώστε να μπει ένα τέλος στο δράμα που βίωνε η μικρή.

Αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν μόνο του στο σπίτι και οι συνθήκες διαβίωσης μέσα σε αυτό εντελώς ακατάλληλες, καθώς υπήρχαν ακαθαρσίες, απομεινάρια φαγητού, έντονη δυσοσμία και κατσαρίδες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η 32χρονη μητέρα του παιδιού, ζούσε στην ανέχεια καθώς το προνοιακό επίδομα δεν επαρκούσε για να συντηρήσει την ίδια και το παιδί της και μη έχοντας άλλη βοήθεια, έπιασε δουλειά σε εργοστάσιο αφήνοντας μόνο το παιδί στο σπίτι.

Το κοριτσάκι φιλοξενείται προσωρινά σε ίδρυμα, ώστε να δοθεί το περιθώριο του χρόνου στην μητέρα να προσπαθήσει να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για την ανατροφή το παιδιού της για να μην χάσει οριστικά την επιμέλειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Σχετικές ειδήσεις