ΕΛΛΑΔΑ

Η Πόλα Ρούπα «επιστρέφει»: «Η ελευθερία κατακτιέται μόνο με τα όπλα»

Η Πόλα Ρούπα «επιστρέφει»: «Η ελευθερία κατακτιέται μόνο με τα όπλα»

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και μητέρα του παιδιού του, το «μυαλό» που κρύβεται πίσω από κάθε προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα» και η οποία καταζητείται εδώ και χρόνια «ξαναχτύπησε» με νέο κείμενο που φιλοξενείται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικου χώρου.

Αφορμή για το κείμενο είναι το εφετείο της πρώτης δίκης του «Επαναστατικού Αγώνα», το οποίο χαρακτηρίζει μια «πολιτική μάχη με τον ταξικό και κοινωνικό εχθρό, το κράτος και τον καπιταλισμό, τον οποίο εσείς εκπροσωπείτε».

Στρέφεται κατά όσων δικάζουν την οργάνωση, αναφέροντας ότι «θα δικάσετε τον Επαναστατικό Αγώνα ως “τρομοκρατική” οργάνωση και με αυτό τον τρόπο καλύπτετε τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι πάσης φύσεως εξουσιαστές το τελευταίο διάστημα».

Η καταζητούμενη χωρίζει τη δράση της Οργάνωσης σε δύο πολιτικές περιόδους. Όπως αναφέρει «η πρώτη αφορά την περίοδο 2003-2007, πριν δηλαδή ξεσπάσει η συστημική κρίση, όπου η οργάνωση με συμβολικά ως επί το πλείστον χτυπήματα, σε στόχους όμως που είχαν κεντρικό ρόλο στην χάραξη και εφαρμογή της οικονομικής και πολιτικής στρατηγικής του καθεστώτος, είχε θέσει ως πολιτική αιχμή της δράσης του τη νεοφιλελεύθερη επίθεση του κεφαλαίου και του κράτους και τον πόλεμο κατά της “τρομοκρατίας”».

Η δεύτερη περίοδος «που συνεχίζεται ως σήμερα, αφορά την διεξαγωγή ισχυρών χτυπημάτων εναντίον στόχων που σχετίζονται με την κρίση τις αιτίες και τους υπευθύνους αυτής, αλλά και των αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλονται προκειμένου το σύστημα να βγει από την κρίση. Σε αυτήν την περίοδο εντάσσονται η απόπειρα ανατίναξης των κεντρικών γραφείων της Citibank και η βομβιστική επίθεση εναντίον καταστήματος της ίδιας τράπεζας, η ανατίναξη της Eurobank στην Αργυρούπολη, η ανατίναξη του χρηματιστηρίου», γράφει η Πόλα Ρούπα.

Σύμφωνα με τη συντάκτρια του κειμένου «η κρίση όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά βαθαίνει όλο και περισσότερο, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βυθιστεί στην εξαθλίωση και ο αριθμός τους αυξάνεται, ενώ καμία προοπτική ξεπεράσματός της μέσω των εγκληματικών πολιτικών που εφαρμόζει το σύνολο των καθεστωτικών κομμάτων δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα».

«Αυτό που καλείστε να δικάσετε κι εσείς», σημειώνει η Πόλα Ρούπα, «όπως έκανε και το πρώτο δικαστήριο, δεν είναι απλώς μια ένοπλη επαναστατική οργάνωση. Είναι πάνω απ' όλα η πολιτική που αυτή η οργάνωση ασκεί, είναι η θέση ότι αυτό το εγκληματικό και δολοφονικό σύστημα που εδραιώθηκε και διαιωνίζεται πάνω στην καταπίεση, την εκμετάλλευση, την εξόντωση, το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων, ανατρέπεται μόνο με την ένοπλη κοινωνική αντεπίθεση».

Καταλήγοντας η Πόλα Ρούπα αναφέρει ότι «ο Επαναστατικός Αγώνας ήταν, είναι και θα παραμείνει η ζωντανή πολιτική έκφραση της κοινωνικής αναγκαιότητας για τον αγώνα ενάντια στους τρομοκράτες, τους εγκληματίες, τους δολοφόνους του καθεστώτος. Της αναγκαιότητας για την ανατροπή αυτού του εγκληματικού συστήματος, της αναγκαιότητας για Επανάσταση... Η ένοπλη κοινωνική Επανάσταση είναι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε, ο μόνος δρόμος για την ελευθερία. Γιατί η ελευθερία, όπου και αν κοιτάξει κανείς στην ιστορία, κατακτιέται μόνο με τα όπλα».

Σχετικές ειδήσεις