ΕΛΛΑΔΑ

Αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας

Αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας

Σε εξέλιξη είναι από αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βικτωρίας – Παράλληλη συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής για την παρουσία των προσφύγων στην περιοχή – Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας βρίσκεται στο σημείο.

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η πλατεία Βικτωρίας καθώς έχει «κοπεί» στη μέση από τις δύο συγκεντρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση αντιρατσιστικών οργανώσεων και ομάδων αντιεξουσιαστών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες ενώ σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει και η συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονται για την παρουσία των προσφύγων στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει την πλατεία υπό τον φόβο επεισοδίων.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία βρίσκονται και εκατοντάδες πρόσφυγες οι οποίοι έφτασαν σήμερα στον Πειραιά με πλοία από την Μυτιλήνη και την Χίο.

Περίπου 150 πρόσφυγες παρέλαβε πριν από λίγο λεωφορείο του ΟΑΣΑ, που θα τους μεταφέρει στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, ενώ ειδικά δρομολόγια θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί, με προορισμό και τα υπόλοιπα κέντρα σε Γαλάτσι και Ελληνικό, καθώς αναμένονται νέες αφίξεις προσφύγων στον Πειραιά από τα νησιά, αργά το βράδυ.

Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους γύρω από την πλατεία Βικτωρίας διεξάγεται κανονικά.

Σχετικές ειδήσεις