ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά των πλειστηριασμών στο Σύνταγμα (photos)

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά των πλειστηριασμών στο Σύνταγμα (photos)

«Κανένα σπίτι στα χέρια» είναι το βασικό σύνθημα που ακούγεται στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Η Ομοσπονδία βάζει στο επίκεντρο «τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, την κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους».

Στο σημείο βρίσκονται περίπου 100 άτομα.

Στο Σύνταγμα παράλληλα, συγκέντρωση για τον ίδιο λόγο πραγματοποιεί και η Λαϊκή Ενότητα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη επικεφαλής, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΠΑΜ.

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωση της για τη σημερινή ημέρα, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Πρόκειται για ένα ακόμα επαχθές σχέδιο, το οποίο μάλιστα προωθείται από την κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Μόνο ως κακόγουστος ευφημισμός μπορεί να εκληφθεί ο κυβερνητικός ισχυρισμός περί «επώδυνου συμβιβασμού» με τους δανειστές για το πρώτο πακέτο των 48 προαπαιτούμενων. Η συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην τρόικα, θα ανακουφίσει μόνο τους τραπεζίτες που χρεοκόπησαν με θαλασσοδάνεια τις τράπεζές τους, οι οποίες 'διασώζονται' και πάλι με 10 δισ. ευρώ».

Σχετικές ειδήσεις