ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αλλαγές στο πάρκινγκ της Θεσσαλονίκης – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Έρχονται αλλαγές στο πάρκινγκ της Θεσσαλονίκης – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες στο δήμο Θεσσαλονίκης για την καθιέρωση ενός νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο και σε κομβικές ζώνες της πόλης.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα θα διατεθούν 6.054 θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους και 1.987 για τους επισκέπτες. Στις αποκλειστικές θέσεις επισκεπτών η ελεγχόμενη στάθμευση θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ, ενώ το ωράριο το Σάββατο θα είναι από τις 09:00 το πρωί έως τις 16:00 το μεσημέρι.

Χρέωση ανά λεπτό

Οι μόνιμοι κάτοικοι κάθε περιοχής θα λαμβάνουν ένα ειδικό σήμα, το οποίο θα τοποθετούν σε εμφανές σημείο στο αυτοκίνητό τους, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρκάρουν εντελώς δωρεάν. Η χρέωση των οδηγών που θα επισκέπτονται την πόλη θα γίνεται ανά λεπτό και όχι ανά ώρα στάθμευσης και βάσει του ισχύοντος τιμολογίου, θα χρεώνεται με 0,02 ευρώ ανά λεπτό στάθμευσης. Το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, καθώς οι υπηρεσίες θα παρέχονται και μέσω κινητού τηλεφώνου.

Σε πρώτη φάση το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα ισχύσει στην περιοχή της πρώτης δημοτικής κοινότητας, η οποία καλύπτει το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ακόμη θα εφαρμοστεί στον άξονα της Βασιλίσσης Όλγας, όπως και σε κεντρικούς δρόμους της τρίτης δημοτικής κοινότητας και ειδικότερα στην Αγίου Δημητρίου, στην Κασσάνδρου και στην Ολυμπιάδος. Η επέκταση στις περιοχές της Τούμπας και της Χαριλάου θα γίνει σε επόμενη φάση.

Με την ανάπτυξη του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης ο δήμος Θεσσαλονίκης προσβλέπει σε βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην πόλη κατά 20% αλλά και σε σημαντικά οικονομικά οφέλη, που δεν αποκλείεται να υπερβαίνουν ακόμη και το 1 εκατομμύριο το έτος.

Σχετικές ειδήσεις