ΕΛΛΑΔΑ

Εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν: Ψάχνουν στην Ελλάδα το «μυστικό»

Εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν: Ψάχνουν στην Ελλάδα το «μυστικό»

Στην Ελλάδα ψάχνουν οι αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιαρντ το «μυστικό» της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακ Καν, μία υπόθεση που εδώ και μία δεκαετία παραμένει στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», τις τελευταίες ημέρες, οι Βρετανοί αστυνομικοί έχουν έρθει σε επαφή με την ΕΛΑΣ, με αντικείμενο την εξέταση ενός 46χρονου Γερμανού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «σημαντικός» και «αξιόπιστος» μάρτυρας στο θρίλερ της εξαφάνισης του μικρού κοριτσιού.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιάρντ συνάντησε προ μερικών ημερών τον συγκεκριμένο άνθρωπο στην Αθήνα και άντλησε κρίσιμα στοιχεία για την τύχη του κοριτσιού.

«Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που έχει δώσει οικειοθελώς και χωρίς χρηματικό ή άλλο αντάλλαγμα από την Μητροπολιτική Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση έχουν διασταυρωθεί και θεωρείται αξιόπιστη πηγή», αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο ο 46χρονος είχε συλληφθεί το 2011 στην Ηγουμενίτσα και το 2015 στη Θεσσαλονίκη για υπόθεση διακίνησης μεταναστών και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και πέντε μηνών. Αφέθηκε ελεύθερος πριν από μερικές εβδομάδες, ωστόσο του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα ενόψει της δίκης του σε δεύτερο βαθμό, τον ερχόμενο μήνα.

madlin1

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο 46χρονος δήλωσε: «συναντήθηκα προ μερικών ημερών με κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ που ήλθε στην Αθήνα. Δίνω σημαντικές πληροφορίες για την υπόθεση. Τις ημέρες που εξαφανίστηκε η Μαντλίν ήμουν κι εγώ –σε γειτονικό σημείο- στη συγκεκριμένη επαρχία της Πορτογαλίας. Είχα και τότε επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομία, όμως η έρευνα είχε εγκαταλειφθεί. Τώρα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη Σκότλαντ Γιαρντ για αυτά που γνωρίζω. Καταλαβαίνετε ότι για να έλθουν εδώ να με συναντήσουν συμβαίνει κάτι σοβαρό. Όμως έχω ρητή απαγόρευση να πω οτιδήποτε σε οποιονδήποτε άλλο. Η συνεργασία μου με την αγγλική αστυνομία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες».

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007, σε ηλικία τριών ετών, ενώ βρισκόταν διακοπές με την οικογένειά της, στην πόλη Πράια ντα Λουζ στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Σχετικές ειδήσεις