ΕΛΛΑΔΑ

Γυμνές και στο ένα πόδι υποψήφιες του Λιμενικού!

Γυμνές και στο ένα πόδι υποψήφιες του Λιμενικού!

Υποψήφιες για το Λιμενικό σώμα αναγκάστηκαν να κάνουν κουτσό φορώντας μόνο το κάτω εσώρουχο.

Αυτή την απίστευτη καταγγελία έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμαναντίδου στα μέλη της επιτροπής ισότητας της Βουλής.

Συγκεκριμένα η βουλευτής είπε: «Οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να βγάλουν όλα τα ρούχα τους, εκτός από το κάτω εσώρουχο ενώπιον της επιτροπής… αναγκάστηκαν γυμνές να τρέχουν και να κάνουν κουτσό, να γυρίζουν τα οπίσθιά τους και τα λοιπά.

Είναι σοβαρή καταγγελία και αφορά το πώς είναι δομημένες οι επιτροπές από τα Υπουργεία και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, γιατί και στους άνδρες γίνονται εξευτελιστικά πράγματα» εξηγώντας ότι «πρόκειται για το διαγωνισμό κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού, ανδρών και γυναικών» ενώ το περιστατικό συνέβη «στις υγειονομικές εξετάσεις στις οποίες κλήθηκαν οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι στις 10/11/2011».

Η κ. Αμανατίδου καταγγέλλει την «εξευτελιστική μεταχείριση από την επιτροπή των γιατρών και ότι η επιτροπή αποτελείτο από άνδρες γιατρούς και υπήρχε μόνο μια γυναίκα γιατρός, η οποία αποχώρησε μετά την ακρόασή της από την αίθουσα.»