ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Αποχωρούν οι πρόσφυγες σταδιακά από το σταθμό Λαρίσης (pic+vids)

ΤΩΡΑ: Αποχωρούν οι πρόσφυγες σταδιακά από το σταθμό Λαρίσης (pic+vids)
Τι είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής
newsbomb.gr

Μειώνεται σταδιακά ο πληθυσμός των προσφύγων, οι οποίοι από το πρωί της Παρασκευής (05/04) βρίσκονταν στο σταθμό Λαρίσης και είχαν καταλάβει τις γραμμές του τρένου.

Οι περίπου 300 πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν στον σταθμό ζητούσαν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα. Ήδη τα πρώτα πούλμαν μετέφεραν πρόσφυγες πίσω στις δομές, όπου φιλοξενούνται.

«Γίνεται μια προσπάθεια να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Διακινδυνεύουν πιο πολλά από αυτά που ελπίζουν να κερδίσουν. Τους ενημερώνουμε συνέχεια και ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οποίος μετέβη με κλιμάκιο του υπουργείου στον σταθμό Λαρίσης.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ανασταλεί και όλοι οι επιβάτες αναχώρησαν με πούλμαν για τους προγραμματισμένους προορισμούς τους. Όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού από το σταθμό Λαρίσης επίσης δεν εκτελούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες ήταν από το βράδυ της Πέμπτης στο σταθμό Λαρίσης και σχεδόν όλοι διέθεταν εισιτήρια για τη Θεσσαλονίκη.

Το βράδυ ακυρώθηκε ένα δρομολόγιο προκειμένου να μην φτάσουν και αυτοί στο χώρο που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες έστησαν και σκηνές στο σταθμό Λαρίσης:

Οι πρόσφυγες είχαν καθίσει πάνω στις γραμμές, ώστε να εμποδίζουν τη διέλευση των τρένων στο σημείο, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Survivor: Χαμός με το ζευγάρι Δαλάκα και Ατακάν - Η ατάκα που «πάγωσε» τους παίκτες (pics)

ΟΑΕΔ - Ειδικό βοήθημα: Ποιοι οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά - Πώς θα κάνετε την αίτηση

Σχετικές ειδήσεις