Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ο θησαυρός του Αλή Πασά και η δικαστική περιπέτεια μιας ηλικιωμένης

Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Ψάχνουν ακόμα τον θησαυρό του Αλί Πασά στα Ιωάννινα - Η επτάχρονη δικαστική περιπέτεια μιας γυναίκας

Ο θρύλος για τον χαμένο θησαυρό του Αλή Πασά, παραμένει μέχρι και σήμερα ελκυστικός για επίδοξους χρυσοθήρες. Σύμφωνα με μία πτυχή του θρύλου, τρία φορτωμένα μουλάρια με θησαυρό λίγο πριν το τέλος του, αποπροσανατολίστηκαν και χάθηκαν στα χωριά γύρω από την πόλη των Ιωαννίνων.

Ο θρύλος αυτός για τον χαμένο θησαυρό του Αλή Πασά οδήγησε μία γυναίκα σε μία δικαστική περιπέτεια που κράτησε επτά ολόκληρα χρόνια, καθώς επίδοξοι χρυσοθήρες κατήγγειλαν την γυναίκα για σωρεία παραβάσεων των οικοδομικών διατάξεων ζητώντας να κριθεί το σπίτι της κατεδαφιστέο, καθώς αυτοί πίστευαν ότι στο σημείο αυτό είναι κρυμμένος ο θησαυρός του Αλή Πασά.

Η 75χρονη, σήμερα γυναίκα, δικαιώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Εφετείο και οι υπαίτιοι που την ταλαιπώρησαν για τόσα χρόνια καταδικάστηκαν. Η δικηγόρος Αμαλία Τάσση, που εκπροσώπησε τη γυναίκα στο δικαστήριο αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του Open, όλα όσα συνέβησαν.

«Το 2015 στη διπλανή κατοικία της ηλικιωμένης είχαν ξεκινήσει κάποιες εργασίες προκειμένου να ανοίξουν κάποιο φρεάτιο, τα θεμέλια σε κάποιες παλιές πέτρινες κατοικίες των χωριών είναι ιδιαίτερα προβληματικά, επιχείρησε η ηλικιωμένη με όλα τα νόμιμα μέσα να σταματήσει τις ενέργειες αυτές», ανέφερε.

«Τώρα το σπίτι αυτό έχει εγκαταλειφθεί. Υπάρχει τεράστιο κόστος για την αποκατάσταση του. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι κοστίζει 60.000 - 70.000 ευρώ», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις

Κυνηγοί θησαυρών: Οι πλαστοί χάρτες & οι ιστορίες για κρυμμένο θησαυρό

Τα κοσμήματα, τα κάστρα και οι 32000... κύκνοι της Ελισάβετ - Ο «θησαυρός» της βασιλικής οικογένειας

Ναυάγιο της Επανομής: Ένας κρυμμένος «θησαυρός» στην Θεσσαλονίκη